A plecat dintre noi și Iordan Angelescu!

580 afişări
12 Noi 2015 - 10:06:05 PM
Distribuie:

 

Parcă nu se mai opresc nenorocirile din jurul nostru! În tragedia Colectivă, Rapid a pierdut un suporter adevărat, în persoana tinerei Teo Maftei. La două zile după tragica ei dispariții, suflarea giuleșteană s-a văzut „deposedată” și de un fost jucător, important la vremea sa, Iordan Anghelescu (toată lumea l-a știut de Angelescu), plecat dintre noi la vârsta de 69 de ani.

Născut pe 15 iunie 1946, în Bucureşti, s-a format la Politehnica Bucureşti, iar intrarea în fotbalul de primă divizie şi-a făcut-o sub tricoul alb-negru al Universităţii Cluj, de unde, în 1968, a venit la Rapid. Aici avea să devină un adevărat „jolly-jocker”, evoluând în toate liniile, cu excepţia postului de portar. A început ca mijlocaş, fiind avansat ca atacant, după care, spre finalul carierei, a fost tras în centrul defensivei. 172 de meciuri şi nouă goluri în Divizia A este bilanţul lui Angelescu (cum a fost „botezat” în presa vremii) la Rapid, pentru care a mai jucat două campionate (‘74/’75 şi ’80/’81) şi în Divizia B. A părăsit Giuleştiul în 1976, pentru a juca trei ani la Corvinul Hunedoara, ajungând, în 1979, la Progresul Bucureşti, echipă care a luptat pentru promovare, în acea ediţie de campionat, chiar cu Rapid! Câştigând cu „bancarii” seria a II-a a Diviziei B, Anghelescu a ales să joace în următorul an (’80/’81) pentru… giuleşteni. S-a retras din activitate la 35 de ani, relaţia sa cu fotbalul însemnând după aceea doar calitatea de observator federal.

Fostul nostru jucător va fi condus pe ultimul drum mâine, la ora 12:30, la Cimitirul Ghencea-Domnești. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!