Abonamente

SCHIŢĂ STADION

PRECIZĂRI privind accesul spectatorilor pe Stadion

In acord cu directivele UEFA si FRF privind criteriile de acordare a licentei cluburilor începând cu anul 2004/2005, conducerea SC FC Rapid Bucureşti SA si-a propus sa ofere susţinătorilor fideli spectacole sportive de calitate, ca si cele mai bune condiţii, civilizate, de vizionare a partidelor disputate pe stadionul „Giulesti”. Masurile preconizate de UEFA sunt in acord cu politica conducerii clubului nostru privind atragerea unui număr sporit de abonaţi la meciuri, practicând preturi apropiate de posibilităţile suporterilor, imbunatatind permanent condiţiile de vizionare din stadion, modernizând utilităţile existente si construind altele (peluza II-a, acoperirea tribunei oficiale si a presei montarea scaunelor in întregul stadion, consolidarea tribunelor oficială şi I, acces cu sistem ticketing, supraveghere video a spectatorilor), incheind cu îndemnul la modul civilizat de comportare a suporterilor rapidisti indiferent de desfasurarea propriu-zisa a meciurilor. A striga doar sloganuri mobilizatoare pentru propria. echipa, a nu jigni adversarii, a nu răspunde provocărilor galeriilor rivale nu este o dovada de slăbiciune, ci de inteligenta, civilizaţie si superioritate morala.

Prezentam succint principalele informaţii menite sa asigure indeplinirea cerinţelor privind comportarea spectatorilor pe stadion si sa duca la evitarea oricăror evenimente nedorite ce tind sa abată spectacolul sportiv de la menirea lui.

ACCESUL PE STADION

Se face pe baza documentelor de acces (abonamente, bilete, invitaţii, acreditări emise de SC FC Rapid SA la fiecare inceput de tur si retur de campionat), precum si a unor categorii aprobate de conducerea clubului in funcţie de reglementari generale si interne ale activităţii fotbalistice.

Fiecare abonat sau posesor de bilet va prezenta cartea de identitate pentru înscrierea pe abonament şi pe bilet a numelui şi a codului numeric personal şi a unui cod de bare, valabil pentru un singur meci sau la toate meciurile din tur şi retur. Aceste formalităţi se efectuează la casele de bilete ale stadionului ?Giuleşti?. Accesul se va realiza prin porţi mobile, cu prezentarea biletelor sau a abonamentelor, a invitaţiilor pe care sunt înscrise codurile de bare valabile la fiecare meci.

Având în vedere condiţiile speciale din prezent (lucrări de consolidare a unor zone din stadion), accesul este interzis la tribuna I (până la 22.09.2007) şi la peluza I.

Cu plata

abonamente la tribunele VIP, 0, I (din 22.09.2007) şi a II-a si la peluza a II-a

bilete de intrare la tribunele O, I (din 22.09.2007) si a II-a

Gratuit

acreditări presa la tribuna presei si fotoreporteri

pentru veterani de razboi, revolutionari, handicapati si case de copii. Totalitatea spectatorilor care pot asista la un meci nu trebuie sa depăşească 90% din capacitatea stadionului Giuleşti, adică 11.704 persoane din 22.09.2007

Precizări

Accesul pe stadion este securizat, toate documentele conţinând suficiente elemente care sa impiedice falsificarea acestora: cod de bare şi calitatea hârtiei

Brigada de Jandarmi si Societatea de Securitate si Paza asigura pe baza unor protocoale încheiate, in funcţie de gradul de risc al meciului, un număr corespunzător de agenţi si jandarmi care îndeplinesc toate atribuţiile privind: ordinea in stadion, controlul biletelor si abonamentelor la intrări, paza brigăzii de arbitri, fluenta circulatiei in zona.

Exista un plan general al stadionului afişat intre tribuna l si peluza I, tăbliţe indicatoatc cu sectoarele acestuia, pe baza cărora spectatorii vor ocupa locul in sectorul indicat pe bilet.

Suporterii echipelor oaspete – maximum 450 persoane şi 585 (din 22.09.2007), adică 5 % din capacitatea stadionului – isi ocupa locurile la tribuna I – sector separat prin garduri protectoare de ceilalţi spectatori sub supravegherea jandarmeriei, urmând un traseu care evita contactul cu suporterii rapidisti.

Membrii Ligii Suporterilor Rapidisti au locuri rezervate la peluza a II-a.

Programarea meciurilor

Prin comunicate apărute la timp, in presa scrisa si la televiziune, clubul va anunţa data si ora desfăşurării meciurilor, preturile biletelor si abonamentelor, ora începerii accesului pe stadion, precum si precizări privind accesul altor categorii de spectatori: copii, femei etc.

Recomandări

Pe fiecare bilet si abonament emis sunt tipărite principalele interdicţii de acces pe stadion al spectatorilor cu: băuturi alcoolice, substante explozive, obiecte contondente etc.

la intrările principale sunt afişate, pe panouri mari, lizibil, principalele „Reguli de comportare a spectatorilor” pe stadionul Giuleşti si obligativitatea respectării lor sub sancţionare cu răspundere civila, materiala, contravenţionala si penala:

accesul pe stadion se face numai pe baza documentelor de intrare (abonamente, bilete, invitaţii) cu ocuparea sectorului si locului indicate pe documente de acces

au acces pe stadion si alte categorii stabilite de organizator (handicapaţi, veterani de război, revoluţionari etc)

Interdicţii

este interzisa introducerea pe stadion a băuturilor alcoolice, armelor, materialelor explozive si incendiare, substanţelor toxice, obiectele contondente

se interzice pătrunderea spectatorilor sau aruncarea oricăror obiecte in incinta terenului de joc

se interzic scandările triviale, jignitoare, comportamentul rasist

este interzisa distrugerea scaunelor, gardurilor, panourilor despartitoare si a celor de publicitate etc.

încălcarea acestor regului se sancţionează cu raspunderea civila, materiala, contravenţionala sau penala.

Suporterii FC Rapid sunt rugati sa manifeste înţelegere si respect fata de toate aceste reguli de comportare, sa privească. cu responsabilitate fiecare precizare, sa contribuie la crearea unei atmosfere civilizate, inainte, in timpul si după desfăşurarea meciurilor si sa se bucure alături de echipa si conducerea clubului la obţinerea rezultatelor mult aşteptate, evitându-se oricăror situaţii care pot duce la sancţiuni disciplinare în privinţa locului de desfăşurare a jocurilor.