Bine ai revenit, nebunie!

2990 afişări
28 Feb 2014 - 9:24:35 PM
Distribuie:

Cu problemele din interiorul clubului departe de a fi rezolvate, Rapidul nostru își vede de treabă și pornește, mîine, din nou la drum.

20140302-131933.jpg

Prima oprire este Bacăul, acolo unde Rapidul va avea alături, ca întotdeauna, senzaționala galerie care l-ar urma până în fundu’ pământului. Galeria care, la un amical cu o echipă din a treia ligă, s-a strâns în număr atât de mare, demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, atașamentul necondiționat, de neegalat în România (poate doar în cazul fraților noștri de la Timișoara).

Galeria a cărei iubire față de echipă nu poate fi stinsă de nimeni, niciodată. Oamenii pentru care spiritul primează, idealul alb-vișiniu, nebunia cu care au crescut în sânge. Galeria care e, de fapt, Rapidul.

Mâine dimineață, Rapidul pleacă din nou din stație. Cu bune, cu rele, Giuleștiul merge mai departe, pentru că direcția înainte e singura pe care o cunoaște. Nu știm ce ne mai așteaptă în acest retur, cu Rapidul nu știi niciodată nimic. Sau, dacă vreți, singurul lucru pe care îl știi e că nu știi la ce să te aștepți.

Giuleștiul a avut mereu o aură de imprevizibil deasupra capului, o apetență către a-și surprinde suporterii, o nebunie proverbială din care nu va scăpa, probabil, niciodată. Deși, nu cred că vreunul dintre noi vrea acest lucru. Cred că am devenit cu toții dependenți de această nebunie, ne curge prin vene, nu mai putem trăi fără ea. Pentru că Rapidul ne face să Trăim, cu T mare.

Ceea ce s-a întâmplat la meciul cu Voluntari are darul de a da speranță jucătorilor, de a-i determina să continue să lupte pentru aceste culori, pentru Rapid, pentru noi. Le-a arătat că nu sunt singuri, că nu vor fi niciodată singuri, indiferent cât de grea ar fi situația. Mai mult decât atât, avem un om pe bancă, un om cu care am fost de-a dreptul binecuvântați. Un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, care, pe lângă asta, a ajuns să iubească Giuleștiul, chiar dacă nu s-a născut, ca noi, cu sânge vișiniu.

Venirea ăn Giulești i-a asigurat, însă, transfuzia, iar acum, lui Vio îi curge Rapidul prin vene. Mâine mergem la Bacău să câștigăm. Orice-ar fi. Vom continua lupta, pentru că Rapidul merge întotdeauna înainte. Cu noi alături de el.

Luchian Abel

« Înapoi la INTERVIURI