Către vremuri mai bune

2345 afişări
21 Mar 2014 - 7:19:59 PM
Distribuie:

După eşecul cu Iaşi, meci în care Rapidul nu a existat pe teren, mergem pe malul mării, unde vom da piept cu Farul, echipa de pe locul 8. În tur, după cum cu siguranţă vă amintiţi, Rapidul a câştigat cu 3-2, după un meci clasic de Giuleşti, în care alb-vişiniii au condus cu 2-0, au fost egalaţi prosteşte, doar pentru a câştiga dramatic, în prelungiri, prin golul lui Ioniţă.

image

A fost genul acela de meci în care Rapidului parcă i se pare prea simplă victoria aşa cum şi-a croit-o şi simte nevoia să adauge puţină sare şi piper emoţiilor noastre. Pentru că, ştiţi cum se spune: ăsta e Rapidul din Giuleşti, iubeşte-l şi-ai să-nnebuneşti. Revenind la meciul cu Iaşi, trebuie spus că victoria oaspeţilor a fost meritată, ba chiar putea fi mai clară de-atât. Rapidul din acel meci nu a fost Rapidul cu care am fost învăţaţi în acest sezon, deşi, probabil, altele au fost cauzele acelei înfrângeri. Dar mergem înainte, ca întotdeauna.

Sigur că nici meciul de la Constanţa nu e uşor, mai ales că, în această perioadă, atârnă greu data de 28 martie, atunci când se va decide soarta Rapidului. Cu toţii sperăm, în sinea noastră, ca lucrurile să se rezolve, să fie în sfârşit linişte la Rapid, deşi e clar că în cazul majorităţii rapidiştilor, gradul de scepticism e dominant. Eu zic că merităm să iasă soarele şi deasupra Giuleştiului. După atâtea lovituri, vrem şi noi puţină linişte, puţină siguranţă că soarta Rapidului nu mai atârnă de un fir de aţă. E foarte frustrant să nu ştii ce se va întâmpla de pe o zi pe alta cu un lucru pe care îl iubeşti atât de mult. Mai grav este că, şi dacă verdictul dat de tribunal va fi unul favorabil, în viaţa Rapidului încă nu va fi linişte. Tot avem nevoie de un investitor puternic, capabil să ţină acest club în prima ligă.

Aşadar, nu putem spera de la meciul cu Farul decât ca jucătorii să uite de probleme şi să intre pe teren cu inima, pentru o nouă victorie. Aşa cum au făcut-o, de altfel, în multe partide din acest sezon, lucru care trebuie admirat şi aplaudat. Şi o facem, la finalul fiecărui meci, atunci când cântăm cu toţii, alături de ei, indiferent de ce s-a întâmplat în teren. Ca fotbalist, nu e uşor să joci la Rapidul din 2014, pentru că, din cauza problemelor majore din sânul clubului şi a viitorului incert, nu ai cum să te concentrezi numai la fotbal. Iar un fotbalist dă randament maxim numai atunci când îi stă mintea numai la fotbal. Aceşti jucători merită respectaţi pentru curajul de a intra pe teren şi a da totul, având în vedere condiţiile.

Îmi doresc din suflet să vină vremuri mai bune pentru Rapidul nostru.

Luchian Abel

« Înapoi la INTERVIURI