COMUNICAT DE PRESĂ

893 afişări
07 Oct 2014 - 5:06:50 PM
Distribuie:

referitor la meciul Concordia Chiajna – FC Rapid București

Jucătorii, staful tehnic și cel administrativ, conducătorii și întreaga suflare rapidistă – dezaprobă gestul unui spectator care în timpul meciului cu Chiajna, din etapa a 10-a a Ligii 1 a aruncat cu o coajă de banană în jucătorul Condordiei, Wellington Carlos da Silv
Suntem profund dezgustați de faptul că la un meci al echipei noastre, un jucător de fotbal a fost victima unor atacuri rasiale!!! A fost un gest izolat, al unui spectator aflat la Tribuna II a stadionului “Concordia” din Chiajna, loc unde accesul s-a făcut doar pe baza invitațiilor puse la dispoziție de oficialii formației ilfovene! Acest spectator, chiar dacă a fost indentificat de reprezentanții presei, NU FĂCEA PARTE din galeria formației noastre.

Facem precizarea că acest gest NU S-A PRODUS în zona special rezervată suporterilor echipei noastre, care au cumpărat bilete, la una dintre peluzele stadionului din Chiajna. Chiar dacă acest gest este unul condamnabil, acesta NU S-A PRODUS în sectorul rezervat fanilor echipei noastre, ci într-un alt sector al stadionului, fapt care ne exonerează de răspundere penală si sportivă, drept pentru care clubul FC Rapid București, NU POATE fi acuzat de rasism și nici responsabil pentru incidentul izolat de la partida contra Concordiei Chiajna.

Considerăm că în acest moment este important ca persoana responsabilă să-si asume răspunderea și suntem convinși că autoritățile răspunzatoare vor lua măsurile ca se impun pentru ca acesta să fie sancționat conform legislației naționale. Acesta a fost un gest individual al unui spectator, care trebuie să suporte cît mai rapid rigorile legii!

CONDUCEREA FC RAPID BUCUREȘTI