COMUNICAT DE PRESĂ

3032 afişări
06 Oct 2014 - 3:31:38 PM
Distribuie:

DREPT LA REPLICĂ – DIGISPORT

image

Intelegem ca articolul „S-a executat primul bilet la ordin al lui Valerii Moraru. Cu cât împrumută omul de afaceri Rapidul” a fost redactat de catre doamna Andronache, care nici acum, dupa ce a fost exclusa definitiv din profesie de Instanta superioara de disciplina de la UNPIR si prin urmare, nu mai are voie sa-si aroge aceasta functie de Administraror judiciar nici la Rapid si in nici un alt dosar de insolventa, nu poate sa accepte ca aceasta echipa poate sa aiba parte de un management sanatos, fara interese meschine si jocuri de culise!

Dansa, facand mereu afirmatii false si asumandu-si fara drept calitatea de Adminsitrator judiciar dupa data excluderii din profesie, nu face decat sa impiedice echipa si staff-ul sa se concentreze la lucruri importante – performanta si rezultate; rezultate ce sunt asteptate de mai mult timp de sute de mii de suporteri rapidisti din tara.

Va rog sa va abateti atentia la urmatoarele lucruri importante care au fost publicate si sunt complet eronate:

1. Biletul la ordin de 250.000 lei nu a fost executat, ci decontat. Executarea se face prin executor judecatoresc doar la B.O. (biletul la ordin) care se refuza la plata, ori aici nu e cazul, intarzierea fiind din cauza incompetenteti doamnei Andronache, care, nefiind in cunostinta de cauza privitor la circuitul instrumentelor financiare, nu s-a consultat nici cu persoane competente – administrator special, director economic.

(De altfel doamna Andronache le face toate pe bunul ei plac, indiferent de reguli si legislatie).

Dansa in loc sa introduca B.O. in banca beneficarului platii, l-a introdus gresit in banca emitentului, dupa care a fost nevoita sa il retraga sa il duca in banca baneficiarului, in consecinta B.O. a ajuns cu intarziere de 2 zile in banca Emitentului, acesta fiind motivul real pentru care s-a intarziat intrarea banilor in club.

In alta ordine de idei, biletele la ordin in discutie sunt garantii aferente Contractului de imprumut de 2,5 milioane lei, ce dovedesc buna credinta a d-lui Moraru, Azuga Waters (societate afiliata d-lui Moraru) a preluat contractul de imprumut oferind garantii; insa, d-na Andronache, atunci cand a semnat initial contractul cu persoana juridica de la care Azuga Waters l-a preluat, nu a solicitat si nu a obtinut nici un fel de garantii, ceea ce dovedeste “interesul” pe care l-a avut d-na Andronache.

2. Declaratie eronata privind sumele incasate de la dl. Moraru si firmele afiliate. Pe contractul de publicitate s-au incast deja 350.000 lei, nu doar 30.000 euro, cum se scrie in articol. In plus, s-au facut si alte plati pentru Clubul Rapid in suma de peste 50.000 lei.

3. Nu este corect nici faptul ca aceasta este prima suma intrata de la d-lui Moraru. Dl. Moraru si Azuga Waters au cumparat in lunile iulie – septembrie atat datorii curente cat si istorice cuprinse in plan pentru plata in suma de peste 850.000 lei. Deci, suma care a fost finantata de catre actionarul Valerii Moraru, reprezinta nu doar 80.000 euro, cum se scrie in acest articol, dar 1.5 mil. lei, sau echivalentul a 340.000 euro.

Referitor la declaratia Cristinei Andronache ca va plati direct din banii de la Liga un salariu restant:

4. In primul rand plata directa de la Liga catre jucatori nu se poate face legal, legea insolventei prevazand clar ca toate debitele catre club vor intra in contul debitoare, in acest sens fiind si prevederile art. 106 din legea insolventei care au in vedere obligatia intocmirii unor rapoarte financiare in legatura cu activitatea debitoarei. Pe de alta parte, desi d-l Moraru a insistant in sedinta de saptamana trecuta sa plateasca nu unul, ci 2 salarii restante din acesti bani (soldul fiind suficient), acest lucru nu s-a intamplat nici pana astazi. D-na Andronache putea semna actele necesare pentru a se face plata sumelor respective de acum 2 luni si pentru 2 salarii restante, insa nu i-a pasat de acestia oameni care au fost alaturi de echipa in clipele dificile.

Nota: Pe site-ul Curtii de Apel Bucuresti este inregistrata cererea d-nei Andronache de suspendare a efectelor deciziei UNPIR prin care a fost exclusa din profesie si desi recunoaste aceasta decizie a UNPIR, altfel nu ar solicita suspendarea efectelor acesteia, isi permite totusi sa semneze in continuare adrese arogandu-soi calitatea de Administrator judiciar.

Valerii Moraru si Azuga Waters