COMUNICAT

3456 afişări
18 Mai 2014 - 2:18:45 PM
Distribuie:

Se pare că a devenit o obişnuinţă transformată în tradiţie ca Rapidul să fie împins către liga secundă prin metode oculte.

image

În sistemul totalitar al vremurilor apuse, gruparea noastră era aruncată în Divizia B din cauza nesupunerii, prin jocuri de culise aşezate pe terenul de joc cu ordin de creionare a clasamentului.

În fotbalul actual, în care „comisiile” împart dreptatea după bunul plac, fără a acorda absolut nicio importanţă clasamentului, sau rezultatelor sportive obţinute pe arenele de joc, Rapidul se vede deasemenea înjunghiat în spate.

Este a treia oară în două sezoane consecutive când Rapid este împins în Liga a II-a din motive ilogice. În urmă cu un an, era singura formaţie de pe mapamond retrogradată de două ori în acelaşi sezon (niciodată sportiv).
Anul acesta, „comisia” (aflată în subordinea d-lui Viorel Duru) a aşteptat aflarea rezultatului din meciul direct disputat de Rapid cu contracandidata la promovare şi imediat după fluierul final a anunţat neacordarea licenţei formaţiei FC Rapid București din motive absolut halucinante:
“Sursele suplimentare prezentate de club, constând în creanţe de recuperat de la debitorii săi, Copos Gheorghe, SEG şi Dinu Mihail Gheorghe, pentru care au fost formulate proceduri prealabile sau acţiuni judecătoreşti nu prezintă certitudinea unor încasări efective”…”Clubul FC Rapid SA nu s-a constituit parte civilă împotriva inculpatului Copos Gheorghe, în cadrul procesului penal, ci numai pe calea unei acţiuni civile ulterioare soluţionării definitive a cauzei penale, riscând să se confrunte în prezent cu insolvabilitatea debitorului condamnat…”
Adică, Rapidul e de vină ca Gheorghe Copos nu s-a acționat în judecată pentru recuperarea prejudiciului odată cu începerea procesului „Dosarul transferurilor”. FC Rapid SA a deschis acțiunea în instanță pentru recuperarea prejudiciului, așa cum se poate vedea și din documentele depuse la FRF, dar…asta nu contează pentru „comisii”. Dealtfel, prin hotararea penală care stabilește prejudiciul, sunt stabilite și măsuri asiguratorii!!!

De ce Rapidul este considerat doar dator, iar când are de primit nu este luat în seamă?

De ce nu este luată în seamă datoria clubului Astra către FC Rapid pentru transferul jucătorului Alexandru Ioniţă scadentă la 30.04.2014? Nici acest contract nu este „ferm”?

“Solicitantul de licenţă afirmă că o altă sursă de finanţare a activităţii viitoare o constituie contractele de publicitate, ignorând imprejurarea că obiectul acestora prevede punerea la dispoziţia beneficiarului tocmai a spaţiului publicitar de la Stadionul Giuleşti Valentin-Stănescu pe care şi-a exprimat intenţia de a nu-l mai folosi în viitor.”
Este clar că această „comisie” ne consideră naivi, dacă nu cumva de-a dreptul tâmpiţi. O firmă care plăteşte pentru un spaţiu publicitar pe inelul publicitar va beneficia de acel spaţiu, cu expunerea prevăzută contractual, indiferent de stadionul pe care echipa îşi dispută meciul considerat “acasă”!

Din păcate, ceea ce s-a întâmplat era de anticipat. Viorel Duru şi-a manifestat în mai multe rânduri antipatia îndreptată împotriva Rapidului şi continua seria nedreptăţilor care duc la transformarea Ligii I într-una sătească.

Rapid îşi va continua drumul şi îşi va căuta dreptatea la TAS.