De la Hamburg, la Brăila, spiritul a rămas acelaşi

2672 afişări
07 Mar 2014 - 7:23:12 PM
Distribuie:

Săptămâna aceasta, Rapidul s-a (re)îmbogăţit cu Daniel Niculae, omul care, în urmă cu aproape opt ani (mult a mai trecut) ne ducea în Rai, cu execuţia aceea maiestuoasă, din prelungirile primei reprize ale meciului cu Hamburg, care mă făcea să sar în braţele tatălui şi fratelui meu, printre scaunele Giuleştiului. Un gol pentru care am râs şi am plâns în acelaşi timp. Genul de execuţie cu care un jucător poate rămâne pe veci în memoria suporterilor, chiar şi în cazul în care n-ar mai face nimic altceva în afara ei. Dar, la Nico nu e cazul. El a făcut enorm pentru Rapid şi va mai face în continuare. Chiar şi după ce se va lăsa de fotbal. Pentru că inima lui bate pentru Rapid.

image

Un Rapid care vine după un meci dramatic cu Bacăul, o partidă cu o desfăşurare care nu ar trebui să mai mire pe nimeni, când vine vorba de Rapid. Autogoluri, goluri senzaţionale, penalty-uri apărate în două rânduris, acestea sunt faze obişnuite şi des întâlnite în meciurile în care Rapidul e pe teren. Pentru că acolo unde e alb-vişiniul de Giuleşti, sunt prezente, necondiţionat, spectacolul, dramatismul, nebunia, imprevizibilul. Fiecare meci de-al Rapidului îşi poate schimba deznodământul, chiar şi cu o secundă înainte de fluierul final. Dar ăsta e „drogul” atât de frumos de care am devenit dependenţi. Sunt mii de motive pentru care iubim echipa asta, pentru care o urmăm peste tot, pentru care facem atâtea şi atâtea sacrificii.

Sâmbătă după amiază, înfruntăm CF Brăila, în Giuleşti, echipă care nu ar trebui să ne pună probleme prea mari, deşi, aşa cum e şi normal, Vio avertizează asupra oaspeţilor, motivând că nu au presiune şi nici vreun obiectiv, din care cauză ar putea deveni incomozi. Nu cred, însă, că cele trei puncte vor pleca din Giuleşti, mai ales într-o zi aşa frumoasă, în care bătrânul nostru stadion va fi invadat de minunatele rapidiste care sâmbătă îşi serbează ziua. Suntem pe primul loc şi acolo trebuie să rămânem până la sfârşitul campionatului.

Haideţi în Giuleşti, sâmbătă seară. Chiar dacă plouă, chiar dacă e soare. Haideţi să ne unim şi să facem spectacolul pe care Rapidul îl merită, să cântăm într-un singur glas, să fim alături de băieţi, pentru un nou episod de nebunie lângă podul Grant. Nu ştu ce ne-a mai pregătit Rapidul pentru această după-amiază de sâmbătă, dar abia aştept să aflu, din mijlocul celei mai pătimaşe galerii din ţară.

Hai Rapid!

Luchian Abel

« Înapoi la INTERVIURI