La stadion, giuleșteni, la stadion!

2848 afişări
17 Oct 2014 - 8:48:23 AM
Distribuie:

~ Peluza lui Giuleștino ~

image

La Rapid se fac pași mici dar siguri. Unul dintre ei este, mi s-a spus, că s-au mărit cu aproape 50 % salariile antrenorilor de la echipele de tineret și ale personalului auxiliar.

Semne bune – încă insuficiente, dar bune…Care mie îmi amintesc de un moment în care anul trecut, Lucescu Mircea întâlnindu-se cu un șef de la Rapid – becher, persoană importantă, îl acopăr eu – și aflând situația dezastruoasă i-a dat, de bună credință, omului de fotbal de la Rapid, 50 de mii de euro. ”Pentru cei amârâți”, a zis Il Luce. Adică, pentru cei cu salariile vai de mama lor. Omul de fotbal a băgat banii în buzunar și a început cu el lista amărăștenilor. Și-a tras grosul și, se spune, a lăsat ”amărâților” 15 mii… Din partea lu Luce, să trăiască! Ce odrinar.”Acoperitul meu”. Jegos. Neam prost, acoperitul om de fotbal… Chiar și acum la un nou orizont rapidist, aș fi curios să știm ce s-a petrecut cu acești bani, dincolo de legenda spusă de mine.

S-o lăsăm baltă, căci, la fel e și cu ”ofițerii acoperiți” din presa și politichiia mioritice. V-o spune subsemnatul… ”ofițer de presă” descoperit…
Bunele intenții mult așteptate, încă palide, se întrezăresc și în intenția , extrem de lăudabilă, ca Rapidul să aibă o echipă de rezervă. De rezerve, care să fie și un refugiu activ pentru jucătorii ieșiți din formă, dar și o pepinieră a tinerilor aspiranți. Ne-am înscris deci în Liga 4-a cu un Rapid- Doi … Apoi, suporterii rapidiști, nemulțumiți de locul ocupat, de evoluție și de unii jucători, stau cu ochii pe transferuri. Ar fi ceva … Un african, asta fiindcă tot suntem noi rasiști… congolez din Franța, Bukaka, mijlocaș dreapta; un portughez – Rui Miguel, 30 ani, mijlocaș ofensiv ce vine de la Paços de Ferrera, 30 de ani. Și un altul Chicas deocamdată încert, mijlocaș defensiv. Să-i vedem. Mai ales că, iată, sunt pe piață mijlocași cum cartofii, toamna. Înaintași, mai rar, bobocule! mijlocașiărfuri, iok!
Dar, sigur, mai avem un jucător, cândva mare, azi destul de incert și care parcă se micșorează de la meci la meci. SUPOTRERUL. Nu știu ce se-ntâmplă, că dacă faci un sondaj mulți se declară rapidiști. Pe stadion…subțire! Tot mai subțire. E ca la candidatura de primar a lui Rică Răducanu de acum mai bine de 15 ani. Zicea Rică :” Tăticu, la mine, aseară, au mâncat 12 inși, și am primit 10 voturi. Însemnă că doi au mâncat degeaba…”
Nu-mi spuneți, cunosc ! Jocurile proaste, frământările, rezultatele, incertitudinea alungă cetățeanul de pe stadion. Nu și suporterul adevărat! Dumnealor , dragii noștri rapidiști, uită că numărul lor pe stadion nu este esențial numai pentru că dau echipei energie și suport moral, dar banii… banul lor ăla mic se face mare cu cât suntem mai mulți. Să fi rămas bietul meu Rapid fără suporteri tradiționali? Uite, eu sunt a treia verigă de rapidiști – tataie, tata, eu – și cu copiii mei fac patru !? Nu renunț. Repet, să lăsăm supărarea – da , e justificată! – să ne călcăm pe inimi. Eu unul, să am trei inimi și aș trece peste toate trei… Hai să luăm bilete. Să mergem pe Giulești. Să susținem echipa. Nu mai avem cui striga ”demisia!”…
La meciul acesta cu Brașovul suntem la limita de jos. Și vin meciuri dificile. La Botoșani, Tg Jiu, Craiova.Apoi , cu CFR care trage-n sus. Cu Neamțul și Iașul echipe disperate… Noi pe cine mai batem?
La stadion, giuleșteni , la stadion!
Acum, sau niciodată !

●George Stanca – ofițer descoperit de presă