„nouă victorii și cât mai puține înfrângeri”

3132 afişări
10 Feb 2015 - 8:34:34 AM
Distribuie:

În general s-a evitat retrogradarea cu 40, 41, 42 de puncte, dar este un campionat special, cu schimbarea acestui sistem competițional, cu șase echipe care retrogradează.

10967394_937213312965086_1076987012_o

Este greu de spus, dar și cu echipe cu probleme, așa că, totuși, eu presupun că 30 de puncte.

Dar, hai să fim mai largi, nouă victorii și cât mai puține înfrângeri”.

Sistemul de joc este un mod de a trasa niște sarcini. E foarte importantă dinamica jucătorilor în timpul jocului. Sistemele se schimbă în funcție de adversar, de jucătorii care apar în teren. Nu potem spune că vom juca un 4-2-3-1. În acest moment, avându-i și pe Daniel Niculae și pe Benson, probabil va trebui să jucăm cu doi atacanți, și în acest moment 4-4-2 pare cel mai bun sistem pentru noi. Vom mai vedea, mai sunt zile până la începerea returului. Nu plec niciodată cu idei preconcepute că ăsta-i sistemul pe care îl cunosc eu cel mai bine și vreau să vină echipa la ce-mi doresc eu. Nu, trebuie adaptat sistemul în funcție de jucătorii pe care-i avem, și de echipa noastră.

Cifra mea norocoasă este numărul 11, pe care l-am avut pe tricou. La mașină am 11 PST.

Când o iei de la zero, ideal ar fi un lot de 24 de jucători, plus trei portari. În acest moment suntem la jumătatea drumului, mai sunt 17 etape. Am putea duce acest campionat și cu 20 de jucători, plus trei portari. Noi acum suntem 19 jucători. Ar fi bine să mai legitimăm unul, doi sau trei jucători, pentru că pe parcursul returului pot apărea suspendări, accidentări. Este un retur, în care contează fiecare meci, fiecare punct. E bine să avem jucători tot timpul, să-i schimbăm, pentru că și așa ne va fi foarte greu. Dar dacă ne-ar lipsi jucători de bază ne-ar fi și mai greu.

Aș dori să văd Giuleștiul așa cum l-am cunoscut ca adversar, când mă simțeam extraordinar pentru că era o atmosferă superbă. Galeria rapidiștilor tot timpul am lăudat-o. Aș dori ca Giuleștiul să fie plin. E un moment foarte greu, e nevoie ca toate forțele să se adune. Să se creeze o energie pozitivă, cinetică, să ne împingă spre victorii. Dacă se reușește salvarea, Rapid va redeveni o forță.”

(Cristi Pustai)

sursa video 1, sursa video 2

Programul echipei Rapid în retur:
Etapa 18: Steaua – Rapid
Etapa 19: Rapid – Viitorul
Etapa 20: Gaz Metan – Rapid
Etapa 21: Rapid – Petrolul
Etapa 22: Astra – Rapid
Etapa 23: Rapid – Oțelul
Etapa 24: U Cluj – Rapid
Etapa 25: Rapid – ASA Tg. Mureș
Etapa 26: Dinamo – Rapid
Etapa 27: Rapid – Chiajna
Etapa 28: FC Brașov – Rapid
Etapa 29: Rapid – FC Botoșani
Etapa 30: CSMS Iași – Rapid
Etapa 31: Ceahlăul – Rapid
Etapa 32: Rapid – CS U Craiova
Etapa 33: CFR Cluj – Rapid
Etapa 34: Rapid – Pandurii

 

« Înapoi la INTERVIURI