O săptămână importantă

2267 afişări
25 Mar 2014 - 2:05:22 PM
Distribuie:

După o victorie confortabilă la Constanţa, în care Nico a marcat pentru prima oară de la revenire, într-un meci oficial, în tricoul Rapidului, ne îndreptăm atenţia către meciul de acasă cu Unirea Slobozia.

image

În tur, în oraşul meu natal, am pierdut cu 1-0, într-un meci în care galeria a fost, ca de obicei, la înălţime. Ţin minte că, după încheierea meciului, la ieşire, discutam cu o cunoştinţă din oraş, un dinamovist, care îmi spunea că e cea mai frumoasă galerie pe care o văzuse până atunci. A fost un meci pe care nu mă aşteptam să-l pierdem, dar fotbalul e cel mai imprevizibil sport, aşa că am plecat de la Slobozia (mă rog, eu am rămas, pentru că aici locuiesc) fără puncte. Acum, deşi, din punct de vedere al clasamentului, pare unul dintre derbyurile seriei, având doar trei puncte avans faţă de slobozeni, sunt sigur că vom învinge.

Cu siguranţă că evenimentul săptămânii nu este acest meci, ci eventuala preluare a clubului de către Viorel Moldovan. Sigur că nimeni nu crede nimic până când reprezentanţii clubului nostru nu vor anunţa în mod oficial schimbarea acţionariatului, aşa că, deocamdată, nu putem decât să speculăm şi să facem scenarii. Pentru că să ne luăm doar după presă nu ar fi cel mai sănătos lucru. Conform ziarelor de sport, în ultimii ani, Rapidul s-a vândut de zeci de ori, dar niciodată pe bune, în afara paginilor. Sau, mă rog, o singură dată. Eu prefer să nu comentez nimic, până când nu va fi oficial. Am comentat în alte rânduri şi nu mi-a folosit la nimic. Spun doar că, dacă Vio devine patron, va beneficia de toată susţinerea noastră. Cred cu tărie că Viorel Moldovan e cel mai bun lucru care i se întâmplă Rapidului din 2014.

Ceea ce ştim sigur e că miercuri, de la 15.00, Giuleştiul se pregăteşte din nou de sărbătoare. Cel mai frumos loc din fotbalul românesc, un peisaj care a regizat multe miracole, dar şi multe dezamăgiri, multe zâmbete, dar şi de două ori mai multe lacrimi, este gata să mai producă un episod de nebunie. Un episod la finalul căruia sperăm din suflet că Rapidul din teren va ieşi victorios, pentru că cel din tribune e încă neînvins, după mai bine de 90 de ani de reprezentaţii.

Hai Rapid!

Luchian Abel

« Înapoi la INTERVIURI