OAMENI, FOTOGRAFII ŞI SECVENŢE

1658 afişări
03 Mai 2014 - 11:08:29 PM
Distribuie:

Vocea, una dintre sutele care îmi răsună zilnic în telefon, părea a unei femei. Mă ruga să îi acord privilegiul de a face fotografii la partida cu Berceni.

parpala 1

Am acceptat pentru că eu nu acord privilegii, ci doar încerc să ajut în numele Rapidului. Doar că vocea femeii era în realitate de fapt a unui ţânc abia sărit de zece anişori care dorea să fotografieze Rapidul.

Dincolo de acel puşti, din punct de vedere vizual, a urmat o schimbare a generaţiilor. Bruscă. Şi poate un pic dură, deşi sentimentală. Regăsit într-un ungher vişiniu ascuns l-am readus pe Teo Codreanu acolo unde îşi avea locul. În Giuleşti. A fost bucuros să vină să dea lovitura de începere a partidei, dar se temea că nu va avea cum să intre pe stadion. Trăim într-o lume nebună! Unul dintre puţinii supravieţuitori ai primului titlu de campioană era convins că uşa propriei case este închisă.

Cortina a căzut şi peste acest meci. Un meci semi-vital cu o echipă care, în urmă cu doar câţiva ani, visa la un amical cu noi. Un meci terminat la Pro Rapid cu o “uneală” la o felie de pizza şi la o împărţeală între băieţi de câţiva gologani adunaţi cu sudoarea a 90 de minute. 90 de minute cu Berceni şi cu un Rapid peticit, dar în continuare mândru!

E linişte acum. Linişte de o secundă cu valoare de infinit. Şi o fotografie. O fotografie cu trecut, prezent şi viitor. Trecutul. “Parpală” Teo Codreanu, omul primului titlu care nu îşi regăsea drumul spre propria casă. Prezentul. “Nico” Daniel Niculae, jucătorul contemporan care vrea, speră şi poate chiar este un catalizator al momentului. Şi, nu în ultimul rând, viitorul. Acel puşti blonduţ, care nu vrea aplauze, ci doar să facă nişte poze de la marginea terenului cu rapidiştii lui dragi.

P.S.-Mulţi, foarte mulţi ne întreabă de ce nu ne oprim? Răspunsul e atât de simplu. Rapid nu şi-a câştigat dreptul să moară!

Galerie foto/video