Obligatoriu înainte, obligatoriu victorie

2175 afişări
14 Mar 2014 - 9:02:22 PM
Distribuie:

Încep acest articol prin cuvintele lui Pancone: “Îmi doresc din suflet ca Giuleştiul să fie plin.” Şi continuu spunând că îmi doresc din tot sufletul ca dorinţa căpitanului să capete contur i conţ. Rapidul are nevoie de un Giuleşti neîncăpător, pentru a-şi mări distanţa în fruntea clasamentului.

image

Îmbrac tricoul, îmi leg fularul la gât, privesc spre cer, fug la maşină, apoi spre Bucureşti. Destinaţia: Giuleşti, cel mai frumos loc de pe pământ. Acolo unde toate sentimentele şi emoţiile de care e capabil un om dansează sub cerul vişiniu, în care legendele plecate dintre noi s-au adunat să privească din nou Rapidul la lucru. Abia aştept să trec podul, să simt duduitul trenurilor pe sub picioare, să văd nocturnele în zare, nerăbdătoare să se aprindă, să stau la coadă la bilete, apoi să mă înghesui la intrarea în peluză şi să mă alătur vulcanului.

Meciul cu CSMS Iaşi trebuie câştigat. În absolut toate variantele de calcul pentru clasamentul final al play-off-ului de promovare, victoria cu Iaşiul rămâne o constantă. La fel şi victoria cu Unirea Slobozia, dar până atunci mai e ceva. Sigur că nu e uşor. În clasament ne desparte un singur punct şi, chiar dacă în tribune va fi nebunie, zic că meciul este deschis oricărui rezultat. Eu sper să fie un meci frumos, spectaculos, chiar dacă, teoretic, ar trebui să ne preocupe mai mult punctele decât aspectul artistic. Rapidul poate câştga acest meci şi sunt convins cu toată inima că o va face. Vio va şti exact ce să le spună, tribunele vor fierbe, iar venirea lui Nico nu poate însemna decât un (mare) plus pentru Rapid, atât la capitolul fotbal, cât şi la capitolul inimă.

În Giuleşti o să fie din nou nebunie. Nu e vreun derby de tradiţie, nu ne batem pentru titlu sau cupe europene, probleme sunt în continuare cu nemiluita în afara terenului, dar în Giuleşti o să fie din nou nebunie. Sunt sigur că rapidiştii simt importanţa acestui meci şi vor veni în număr mare (deşi, după mine, Giuleştiul ar trebui să fie plin la orice meci, dar asta e o altă poveste şi necesită o analiză separată). Publicul din Giuleşti, mânat de emoţii de negăsit pe alte stadioane, nu este numai al 12-lea jucător. Este şi al 13-lea, şi al 14-lea. În multe momente face cât o echipă întreagă. Aşa va fi şi sâmbătă după-amiază, când, într-un miez de martie răcoros, Rapidul se pregăteşte să mai sărbătorească un episod de istorie. Sperăm noi, aducător de trei puncte.

Giuleştiul ne cheamă. Haideţi să-i răspundem.

Luchian Abel

« Înapoi la INTERVIURI