Pauză, și-am revenit

2922 afişări
08 Apr 2014 - 3:43:39 PM
Distribuie:

După o pauză care mie mi s-a părut mai lungă decât a fost, Rapidul nostru revine pe teren, pentru confruntarea cu tizul din Suceava.

image10

Miercuri, la Ploiești, se întâlnesc doi ”Rapizi” aflați la poli opuși ai clasamentului, iar cele trei puncte nu pot avea decât o singură cale de întoarcere: București.

În acest moment, în clasamentul play-off-ului, suntem pe locul al patrulea, la două puncte de primul loc, ocupat, în acest moment, de Clinceni (cu mențiunea că Iași și Slobozia, celelalte echipe clasate deasupra noastră, au câte un meci în minus).

Rapidul revine miercuri pe teren, însă nu în Giulești, acolo unde îi e locul, ci la Ploiești, după ce comisiile au tratat, pentru a mia oară, aceleași fapte cu unități de măsură diferite, și se știe foarte bine la ce mă refer. Dacă nici măcar în liga a doua nu ne lasă în pace, e clar că le stăm, în continuare, un ghimpe în coastă. Noi, însă, mergem înainte, și vom continua să-i înțepăm, chiar și de la 60 de kilometri distanță de București. Vom continua să ne urmăm echipa peste tot, indiferent în ce exil ne-ar trimite, și indiferent de problemele interminabile de la nivel de conducere.

Toate greutățile prin care trecem în perioada asta, și prin care am trecut de-atâtea ori, nu fac decât să ne întărească iubirea de Rapid. Miercuri vom fi din nou alături de Rapid și ne vom face auzită vocea la Ploiești.

Deși sper, ca întotdeauna, ca Rapidul să învingă, nu știu la ce ne-ar folosi promovarea în prima ligă. Eu cred că fără o stabilitate financiară, nu prea avem de ce să ne dorim Liga 1, acolo unde cerințele sunt mult mai mari, cerințe pe care actuala conducere nu le poate îndeplini. Este important ca acum, după ce planul de reorganizare a fost aprobat, Rapidul să beneficieze de sprijinul unui investitor care măcar să asigure o stabilitate financiară, dacă nu să ducă Rapidul pe culmile performanței. Sigur că nu performanța este importantă pentru noi și, dacă Rapidul ar mai sta încă zece ani de-acum încolo în liga secundă, asta nu ne-ar opri să venim la meciuri și să cântăm iubirea. Cred că tot ce-și dorește suporterul rapidist e ca echipa să existe, indiferent unde. Asta îmi doresc și eu, pentru că Rapidul m-a învățat să iubesc și când Buga i-a umilit pe Hamburg cu călcâiul, și acum, când se zbate în Liga a II-a, cu grija zilei de mâine.

Rapid nu va muri niciodată. De asta sunt sigur.

Luchian Abel

« Înapoi la INTERVIURI