PUIU IONESCU – GOLGHETERUL RAPIDULUI

1174 afişări
20 Mar 2015 - 6:28:18 AM
Distribuie:

Reporter: Sunteţi golgheterul all-time al Rapidului, cu 127 de goluri! Cum vă simţiţi din postura asta?

Screen Shot 2015-03-20 at 8.23.58 AM

Puiu Ionescu: Doar 127 sunt (râde)?! Credeam că am peste 150! Probabil cu amicale, cu tot, cam pe acolo sunt. Dar asta pentru că am plecat de la Rapid după opt ani, că dacă mai rămâneam trei, patru, sigur aveam peste 200. Oricum este un sentiment minunat să fii cel mai bun marcator din istoria unei asemenea echipe.

11068809_880825351977665_1265343517_n

Reporter: Cine se aseamănă ca stil de joc cu dumneavoastră în prezent?

Puiu Ionescu: Din păcate, în fotbalul românesc nimeni… Şi îţi spun şi de ce! Păi ce făceam eu cu Nichi Dumitriu în anii noştri de apogeu, mai face acum Messi! Jucam rapid, în viteză, iar lumea venea la meciuri mai ales să ne vadă pe noi doi. Timp de cinci ani, cât am jucat împreună, am lipsit foarte puţin de pe teren. Cel puţin eu doar atunci când am mai avut câte o accidentare, că suspendat n-am fost vreodată!

Reporter: Aţi câştigat un singur titlu cu Rapid atunci, dar s-a spus că echipa ar fi putut lua mai multe în anii ’60… Care este adevărul?

Puiu Ionescu: Aveam o echipă foarte puternică şi lumea ştie că nu eram lăsaţi să luăm campionatul! De aia rivalitatea cu Dinamo şi CCA era şi mai mare în acele timpuri. Erau echipele puterii şi erau ajutate. Rapid ar fi trebuit să câştige campionatul în acei ani de trei ori, dar asta a fost.

11079831_880825355310998_2118745588_n

Reporter: Chiar era atât de multă ostilitate împotriva Rapidului?

Puiu Ionescu: Da! De aceea spun că rivalitatea cu echipele din Bucureşti era şi mai mare! Înainte de meciurile cu CCA şi Dinamo venea ministrul Transporturilor şi ne spunea că putem lua bătaie de la oricine, dar nu de la ăştia. De aia aveam şi câte 3.000 de lei primă la victorie, sumă uriaşă în acea perioadă. Nici populaţia, clasa muncitoare, nu accepta să pierdem, fiindcă ştiau că ei manevrează totul.

Reporter: Dacă ar fi să faceţi un top al celor mai mari trei atacanţi rapidişti din istorie, cum ar arăta el?

Puiu Ionescu: Pe primul loc, Bazil Marian, iar pe următoarele două îi pun pe Iacob Olaru şi Sandu Neagu! Asta din ce am văzut eu jucând, că nu i-am prins pe Ionică Bogdan, Sipoş, Auer, Baratky, etc… Dar mie mi-au plăcut şi unii atacanţi din ultimul deceniu. Pe lângă Ioniţă, cel mai mult mi-a plăcut de Mazilu şi Daniel Niculae. Aici mă refer doar la atacanţi de careu, fiindcă Pancu, spre exemplu, este un alt tip de jucător, chiar dacă a marcat foarte multe goluri.

Reporter: Credeţi că echipa se salvează de la retrogradare?

Puiu Ionescu: Da, la cum joacă şi la ce jucători are în acest moment, sunt convins că va scăpa! Lotul este bun.

Reporter: Din actuala echipă cine vă place cel mai mult?

Puiu Ionescu: Nicolae Vasile! Mi se pare un puşti cu un potenţial imens, care poate ajunge sus de tot, poate deveni un fotbalist mare, dar trebuie încurajat şi este important să i se dea încredere pentru asta.

« Înapoi la INTERVIURI
Galerie foto/video