Rapid, 1-0 la Călărași, bifează a patra victorie consecutivă

534 afişări
08 Oct 2015 - 8:32:18 AM
Distribuie:

687552-rapid 

687552-rapid

Etapa intermediară (a VII-a a sezonului) din eșalonul secund a adus cea de-a patra victorie la rând pentru Rapid, care a câștigat, 1-0 (0-0), pe terenul Dunării Călărași.. Curajosă și motivată, formația antrenată de Ionel Ganea și-a jucat șansa până în ultimele secvențe ale meciului, chinuind serios garnitura fostului coechipier de la Timișoara al lui Ganea, Dan Alexa, care – absent de pe bancă – și-a ispășit cea de-a doua, și ultima, etapă de suspendare.

Într-o primă repriză modestă a „vișiniilor”, gazdelor („Leii din Bărăgan” i-a poreclit crainicul stadionului…) li s-a anulat un gol marcat în min. 5, din lovitură liberă (Alami), pe motiv de ofsaid, dar acestea au avut și emoții în finalul reprizei, la singura ocazie rapidistă (Todoran, reluare slabă, cu capul, din 7-8 m).

Ceva prezentă în joc după pauză, trupa din Grant a avut și ea un gol anulat (Trandu, din afara careului), pentru un presupus fault comis anterior, de Cioablă, dar a izbutit să și marcheze golul izbăvitor, dintr-o fază fixă. În min. 71, Trandu a executat inspirat un corner de pe partea dreaptă și Robuste a trimis în plasă, din careul mic.

Dunărea: C. Lungu – Țenea, B. Panait/cpt., M. Popescu, Mureșan – Preoteasa (77 Al. Stoica), S. Matei – L. Buș (58 Kanda), Alami, Vădrariu (77 Sg. Popescu) – Val. Alexandru. Antrenor Ionel Ganea

Rapid: Romero – Kusnir, Robuste, Monzo, V. Nicolae/cpt. (87 Josl) – Moke, Trandu – Tudoran (90+2 G. Ganea), Luque (18 Martin), Iul. Popa – Cioablă. Antrenor Dan Alexa

A arbitrat Viorel Flueran (Craiova).

Obținută cu emoții, victoria de la Călărași a fost realizată de Rapid în condiții speciale: antrenor suspendat, listă consistentă de indisponibilități (Drăghia, Grassi, Avrămia-operat recent de apendicită, Raiciu și N’Koyi), un om de creație, Luque, pierdut după 15 minute, plus V. Nicolae ieșit spre final, lovit serios la cap! Iar pe giuleșteni (locul 2, cu 15 puncte, la egalitate cu cealaltă Rapid, din Suceava) îi așteaptă sâmbătă, de la ora 11:00, vizita liderului la zi, Dacia Unirea Brăila (16 puncte)!

 

foto:gsp.ro