Rapid a bătut fostul lider, Dacia Unirea Brăila, și a revenit în fruntea seriei I a Ligii a II-a

539 afişări
10 Oct 2015 - 7:40:10 PM
Distribuie:

 

George Ganea este felicitat dupa golul marcat de antrenorul sau Dan Alexa

Cu toate că n-a ajuns încă la nivelul dorit, Rapid parcurge o perioadă fastă din punct de vedere al rezultatelor, bifând azi al cincilea succes consecutiv în seria I a Ligii a II-a. Ultima „victimă” s-a numit Dacia Unirea Brăila, fostul lider al seriei I, învinsă azi cu 3-1 (2-1) în Giulești.

Formația brăileană n-a venit cu capul plecat în București și a avut destule perioade bune de joc, în special în prima parte, amintindu-ne că, nu demult, în Cupă, a chinuit-o serios și pe Dinamo. În ciuda ușoarei superiorități a oaspeților, Rapid a deschis scorul printr-un junior, Florin Cioablă (min. 20 – scăpat singur cu portarul), și s-a desprins din nou, chiar înaintea pauzei, prin celălalt copil din teren, băiatul lui Ionel Ganea, George, care, servit ideal de Popa, l-a bătut a doua oară pe Mitrea (min. 44).

Între aceste două reușite giuleștene, un alt junior, dar al Brăilei, Muscă, a egalat la 1 în min. 29, profitând de o „gaură” în centrul liniei defensive a gazdelor.

Emoțiile tribunelor s-au risipit în min. 64, când „închizătorul” Trandu a avut o sclipire tehnică și a marcat din unghi închis, devenind, cu trei goluri, tunarul la zi al echipei lui Dan Alexa. Brăilenii au avut meritul de a se fi bătut până la final, iar fostul jucător al giuleștenilor, veteranul Sorin Frunză, a nimerit bara, aproape de vinclu, dintr-un șut de pe la 30 m (min. 86)!

Rapid: Romero – Kusnir, Robuste, Monzo, V. Nicolae/cpt. – Moke, Trandu – Tudoran (34 G. Ganea), Iul. Popa (90 Josl), Martin (84 Jeslinek) – Cioablă. Antrenor Dan Alexa

Dacia Unirea: Mitrea – Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Petean (68 Iosofache), Olenic (86 Dima) – C. Roșu, Onofraș (69 Pușcașu), S. Frunză/cpt. – Muscă. Antrenor Alin Pânzaru

A arbitrat Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea).

Etapa viitoare, Rapid merge la Pojorâta, pentru jocul cu formația locală, Bucovina, programat sâmbătă, 17 octombrie.

Foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu