SOS , suporterii!

4226 afişări
19 Oct 2014 - 3:42:37 PM
Distribuie:

~ Peluza lui Giuleștino ~

image

Suntem pe o copcă subțire. Poate că dacă băteam acasă Brașovul nu mai spuneam asta. Dar așa…Toată munca de la Chiajna, unde ne-am bucurat de un punct s-a dus. S-a volatilizat punctulețul acela pe care-l luasem. Dar, să pierzi acasă, cu o echipă deloc premiantă, nițel mai dornică de gol, e inacceptabil. O fi , dar uite că o înghițim și pe asta ca puștiul ligura cu untură de pește… Mai ales că, față de jocul moale, clorotic, și debil de până acum , am avut totuși o țâră de dinamism. Asta, să zic, este cea mai vizibilă contribuție a bietului Rada: că au mai mișcat mumiile…Ceva mai bine. Și, la ce ne-a folosit? E clar, nu avem cel puțin două lucruri: un vârf penetrant sau măcar obraznic, tupeist. Și un lider, conducător de joc. Ambele cerințe erau într-unul singur. Pancu. Știu, e jenant să apelezi la unul ca el, simbolul nostru, dar ni s-a cam lipit cămașa de spate.
Nu știu de ce, meciul cu FC Brașov mi s-a părut capital. Măcar ca prevestire. Căci, ce ne mai rămâne de făcut? Să batem la Botoșaniul la el acasă etapa următoare? Să batem CFR Cluj pe Giulești? Când, de fapt, vom vedea ce-o să ne mai chinuim până atunci cu moldovenii de la Iași și Piatra Neamț două weekenduri la rând. Că și dumnealor sunt în aceeași disperare ca și noi.Practic toate trei cele citate mai sus. Inclusiv CFR care și ea are o disperare…dar ascendentă. La restul e supraviețuire. Disperare. Foame pe esofag. Sete în gâtlej. Sufocare în branhii. Sucombare…Mortificare. Câte speranțe mai avem? Și, totuși eu unul nebun, idiot, diliu – ziceți-mi cum vreți – mai sper. Dacă ne concentrăm,nu zic că îi vom popi pe toți, măcar la final vom fi cu un loc peste echipa retrogradată. Adică, vom rămâne pe marginea prăpastiei, ne vom uita amețiți în jos să vedem unde puteam să fim…
Și, mai e ceva , am o rană deschisă.Văd că rapidiștii de pripas au început să dispară. La meciul cu Brașov , în ciuda ploii-pretext am fost incaceptabil de puțini. Nu se poate așa! Chiar am uitat că trebuie să ținem cu ai noștri? Și la bine și la rău? Unii rivali jură ”până la moarte”. Iar noi coborâm la prima stație și fugim? Mi-ar fi rușine…Dar, poate că e mai bine cantitate, decât calitate, vorba lu’ Lăpușneanu… ?
dr George Stanca – ofițer descoperit de presă