FACUNDO PIRIZ A SEMNAT CU RAPID

septembrie 25, 2019

Rapid a reușit un transfer de marcă, transferându-l pe Facundo Julian Piriz Gonzalez, un mijlocaș uruguayan de 29 de ani, cu un CV foarte interesant.

Născut în Tarariras, Piriz a început fotbalul mare la Nacional Montevideo, unde a ajuns la numai 18 ani, obținând trei titluri de campion al Uruguayului.

În Copa Libertadores, a jucat de nouă ori, iar în Copa Sudamericana de cinci ori.

Mijlocașul defensiv a intrat în atenția rușilor de la Akhmat Groznyi, unde a fost transferat la începutul lui 2013, pentru suma de 2.8 milioane de euro, Facundo evoluând 69 de meciuri în prima ligă rusă , unde a marcat de trei ori.

În iulie 2017, Piriz s-a transferat în Ligue 1, la Montpellier, pentru care a evoluat în 21 de partide, ultima dată fiind în lotul francezilor în urmă cu o lună, în partida din prima etapă a actualului sezon, cu Rennes, însă a rămas pe banca de rezerve.

De asemenea, mijlocașul de 1.86 m a îmbrăcat de 9 ori tricoul naționalei Uruguayului, de cinci ori pentru selecționata U22, unde a și înscris o dată, contra Costa Ricăi, și de patru ori pentru U20.

„Sunt foarte fericit să vin la Rapid și abia aștept să cunosc fanii rapidiști”, a spus Facundo pentru fcrapid.ro, la prezentarea acestuia.

Facundo Piriz a venit la Rapid prin intermediul lui Florin Manea și a semnat un contract pe un an cu clubul nostru, urmând a fi coechipier cu un alt uruguayan, Facundo Mallo.

 

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top