ADRIAN MUTU, DESPRE TOT CE SE ÎNTÂMPLĂ LA RAPID

august 25, 2022

Adrian Mutu, antrenorul Rapidului, a participat astăzi la conferința de presă premergătoare partidei din etapa a șaptea a Superligii, cu Sepsi OSK.

  • despre meciul cu Sepsi

„Un meci extrem de dificil, cu o echipă cu pretenții, care își dorește Play-Off-ul. Ne așteaptă un meci complicat, sperăm să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor și să câștigăm meciul.

Eu îmi doresc ca noi să câștigăm fiecare meci, ca echipa să știe să joace împotriva echipelor puternice, dar mai ales contra echipelor mai puțin cotate decât noi. Punctele sunt la fel de importante, indiferent ce adversar ai față. 

Ne așteaptă o atmosferă frumoasă, cu lume la meci, pe un stadion frumos și abia aștepăm să jucăm. E important să vedem în ce punct ne aflăm, chiar dacă trecem printr-o perioadă bună, avem nevoie de o validare, ca oricare echipă, și continuitate în rezultate.”

  • despre cele trei meciuri într-o săptămână

„Avem un lot numeros și valoric egal, voi rula mai mulți jucători, pentru că începând de sâmbătă ne așteaptă trei meciuri într-o săptămână. Va fi loc și spațiu pentru toată lumea, să își demonstreze calitățile și să ajute echipa să câștige.”

  • despre Sepsi Sf. Gheorghe

„Legat de Bergodi, e un antrenor bun, foarte bun, l-am întâlnit o singură dată ca antrenor, când a avut el câștig de cauză. Are o echipă puternică, care joacă bine, cu o organizare defensivă bună. 

Plecarea lui Mitrea la Craiova probabil că se va resimți, mai ales că era căpitanul lui Sepsi, un om cu „greutate” în vestiar. Îmi place de el, iar cu sosirea lui Craiova va fi mai puternică. Vom vedem în următoarele meciuri cât de importantă va fi absența lui Mitrea pentru Sepsi.”

  • despre Antonio Sefer

„Sunt bucuros pentru Toni că are oferte. Dacă va rămâne sau va pleca este important ca el să fie concentrat. Atât cât joacă la Rapid, trebuie să dea totul. Apoi, vom vedea.”

  • despre Marko Dugandzic

„Pentru un atacant este foarte important golul, dar la fel de importantă este munca depusă pentru a ajuta echipa. E un atacant puternic, știe să țină mingea și ajută echipa să respire în anumite momente. Eu sunt foart mulțumit de Marko până acum. Normal că mi-aș fi dorit să marcheze la fiecare meci, dar contează și munca făcută în folosul echipei.”

  • despre Florin Ștefan

„Florin este bine, aproape și-a revenit. Începe să se antreneze din nou, dar nu vrem să îl forțăm, nu are rost să fie în lot pentru acest meci. Sperăm să îl avem pentru meciul cu Universitatea Cluj.”

  • despre numărul mic de bilete oferite suporterilor rapidiști

„400? Sunt foarte puține! Eu cred că putem să avem lejer 1000 și s-ar fi umplut toată peluza.”

  • despre Alexandru Albu

„Nu sunt supărat pe Alex. Îl consider un jucător valoros al Rapidului. Atât eu și clubul avem un respect maxim pentru el și ne place. De aceea l-am și cumpărat. Bineînțeles că la orice echipă de acest nivel există și concurență, iar el face parte dintr-un lot unde este concurență.

Pentru un antrenor ar fi bine să fie mereu pus în dificultate, așa cum sunt eu pus de jucătorii mei. Sunt aici să fac niște alegeri. Nu știu dacă sunt mereu cele mai bune alegeri, dar eu mă gândesc doar la binele echipei și să scot maximum din fiecare joc. Voi da șanse fiecărui jucător de a juca, apoi depinde de ei, la ce nivel se mențin și dacă vor juca în primul unsprezece. De aceea mi-am dorit jucători de valoare pe fiecare post, dubluri, pentru a exista concurență. Această concurență ridică nivelul echipei și al jucătorilor. 

Lui Alex îi înțeleg frustrarea, supărarea că nu joacă, mereu mă pun în locul jucătorilor mei. Dar trebuie să-și descarce această energie prin antrenamente, să joace cât mai bine. Nu sunt supărat pe nimeni. Sunt foarte apropiat de jucătorii mei și foarte corect cu ei. Mereu le voi spune adevărul.”

PROGRAMUL RAPIDULUI

Rapid va juca trei meciuri într-o săptămână! Sâmbătă, la Sf. Gheorghe, cu Sepsi, marți, acasă cu U Cluj, iar sâmbăta viitoare se va deplasa la Voluntari, pentru meciul cu FC.

CONFERINȚA DE PRESĂ INTEGRALĂ 👇

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top