ADRIAN MUTU, ÎNCÂNTAT DE TURNEUL LA CARE VA PARTICIPA RAPID

noiembrie 22, 2022

Adrian Mutu, o legenda a Fiorentinei, se va întâlni cu formația viola din postura de antrenor, la Superbet International Cup, pe 10 decembrie 2022.

„Eu o să vorbesc din punct de vedere tehnic, al antrenorului. În primul rând, aș vrea să le mulțumesc și eu organizatorilor. â

Chiar dacă este o perioadă aglomerată pentru noi, eu cred că este o oportunitate și un test sau teste bune, în care, cu siguranță, vom primi niște răspunsuri, sper să fie cât mai pozitive. În același timp, vom vedea și unde suntem și unde trebuie să lucrăm, comparând puțin situația noastră cu cea din fotbalul european și cu echipe care joacă în campionate puternice, așa cum sunt Bundesliga sau Serie A.

Din punct de vedere emoțional, eu cred că e o bucurie pentru orice jucător. Am vorbit și cu jucătorii și erau încântați de faptul că vor întâlni două echipe de renume, că vor juca, vor avea ocazia să joace și să simtă și ei puțin ce înseamnă fotbalul european cu jucători pe care, de multe ori, îi privim la televizor prin Champions League sau Europa League.

Din punctul meu de vedere, bineînțeles, că am și eu o ocazia să mă confrunt și să văd la nivel tactic cu antrenori, chiar dacă, să spun, cel de la Fiorentina mi-a fost și coleg și anume Vincenzo Italiano.

Am jucat împreună doi ani de zile, chiar are și legături cu România, soția lui fiind de origine română.

Am ocazia să văd și eu la ce nivel sunt, să văd cum se pregătesc meciurile, să vedem pentru că vom aborda meciurile așa cum le abordăm noi întotdeauna, nu vom avea altă tactică, nu vom juca defensiv și vom juca așa cum credem noi că este bine ca să primim niște răspunsuri utile, pentru a putea să le folosim în viitor.

Cred că cea mai importantă idee și ocazie pentru noi este de a lua această experiență și de a încerca să tragem niște concluzii care să ne folosească în ceea ce înseamnă creșterea noastră ca echipă și, nu numai, și ca club, pentru că suntem pe o traiectorie pozitivă, suntem în creștere și vrem și mai mult.

De aceea cred că aceste teste vor fi binevenite și sperăm să ieșim și bine din ele, adică încercăm să și câștigăm acest turneu, chiar dacă, probabil, suntem cotați cu ultima șansă. Important e să dăm totul și după vom vedea unde vom fi.

Vorbind, în general, despre acest turneu, cred că, în primul rând, suntem onorați că facem parte din prima ediție, ceea ce este important.

Rapid, în momentul acesta, este cred că cel mai în vogă club din România și, pe undeva, lucrul acesta se datorează lui Daniel Niculae și celor doi patroni, dar și nouă, celor care intrăm acolo pe teren și încercăm să ne ridicăm la cel mai înalt nivel și să ducem clubul acolo unde trebuie.

Bineînțeles, cel mai mult și cel mai special este unitatea aceasta dintre noi, tot ce înseamnă echipă, club și suporterii noștri, care a devenit, pe undeva, și un exemplu de urmat în România, ceea ce este foarte frumos.

Acum îi așteptăm la stadion, sper să iasă un turneu frumos, special pentru toți care vor fi prezenți și, cu siguranță, nu vor fi numai rapidiști la stadion, dar sperăm să ieșim cu capul sus, să ne comportăm bine și să se termine cu bine și să fie. Așa cum spunea și Radu Berechet, un mic cadou pentru fotbalul românesc și, de ce nu, să continuăm această tradiție în viitor și cât mai multe echipe din fotbalul românesc să aibă ocazia de a juca și de a-și măsura puterile cu forțe din fotbalul european.

Cred că o asemenea oportunitate de a juca și de a-ți măsura forțele cu două echipe importante din Europa nu trebuie dată la o parte așa de ușor, mai ales că, așa cum am spus e o oportunitate și jucătorii sunt încântați de a evolua în astfel de meciuri.

Cred că este o oportunitate pentru fotbalul românesc în general. Poate să deschidă niște uși către fotbalul european și către organizarea unor astfel de meciuri pentru România, în general, și pentru celelalte echipe, nu numai pentru Rapid, ceea ce nu ar face altceva decât să dezvolte fotbalul românesc, pe undeva, și măsurându-ne forțele cu echipe de genul ăsta, probabil, vom și înțelege unde ar trebui să lucrăm mai mult și ce ar trebui să facem pentru a ajunge și noi la la nivelul lor.

Nu este nicio problema pentru noi, știm, suntem învățați. Ideea noastră și a Rapidului, a clubului, în general, este de a juca pe viitor din trei în trei zile, pentru că asta e obiectivul. Ceea ce ar însemna că am juca pe toate fronturile: atât în Cupă, cât și în Cupele europene, chiar trebuie să ne învățăm.

Sper să am cât mai mulți jucători valizi pentru că în momentul de față nu stăm chiar bine la acest capitol, dar mai sunt zile și sper să-i recuperăm. Eu cred că e binevenit și, sincer, atât pentru mine, când spun mine mă refer la echipă, cât și pentru club era o oportunitate care nu trebuia ratată pentru că vom avea niște răspunsuri care ne vor ajuta pe viitor.”

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top