AIOANI: „VA FI UN PROIECT DE SUCCES”

ianuarie 23, 2024

Marian Aioani este noul portar al Rapidului, goalkeeperul de 24 de ani fiind transferat marți, de la Farul Constanța. După ce a semnat contractul valabil pentru următorii trei ani și jumătate, jucătorul ce va purta numărul 16 pe tricou a oferit un interviu pentru Rapid TV.

„A fost un transfer care s-a întâmplat într-un timp foarte scurt. Am venit după deplasarea de la Craiova, iar, următoarea zi, mi s-a transmis ca sunt dorit, în scurt timp au avut loc negocierile și s-au pus la punct detaliile.

Am fost luat prin surprindere de acest transfer, a fost din scurt, însă mă bucur că sunt aici și sper să facem o treabă foarte bună.

Am simțit să vin la Rapid. Am simțit că este un proiect bun şi că va fi ceva de succes, că acesta este drumul cel bun pentru mine”, a spus Aioani despre transferul la Rapid.

Goalkeeperul nostru și-a adus aminte și despre duelurile din campionat: „Rapid a fost un adversar foarte puternic, cel puțin în Giulești, am avut o misiune foarte dificilă, nu am reușit să câștigăm aici. Acum, mă bucur că sunt aici și sper ca împreună să facem o treabă foarte bună”. 

Atmosfera din Giulești l-a impresionat pe Marian: „cu siguranță, atmosfera și suporterii au fost unul dintre motivele pentru care am ales Rapidul. Suporterii sunt foarte frumoși, de fiecare dată când joacă în acasă, împing echipa spre victorie și acesta este un lucru foarte important pentru că trebuie să existe o conexiune între suporteri și echipă.”

Antrenorul de portari al Rapidului, Bogdan Lobonț, unul dintre marii goalkeeperi ai României, a avut un cuvânt important de spus în transferul lui Aioani, iar acesta s-a declarat încântat.

„Sunt bucuros că am fost recomandat de Bogdan Lobonț, sper să avem o colaborare foarte bună și să reușim să ne atingem obiectivele. Munca lui se vede prin prestațiile mele”, a spus portarul nostru despre Lobby.

Coleg la națională cu Horațiu Moldovan, Marian a vorbit la telefon cu fostul portar al Rapidului chiar în dimineața transferului.

„Am vorbit chiar de dimineață cu Horațiu, mi-a transmis “multă baftă și sā fiu cum sunt eu de obicei”. Cred că transferul lui Horațiu a motivat pe toată lumea, cred că toți fotbaliștii români au fost motivați de acesta pentru că a demonstrat că se poate. Când va veni momentul nostru, vom arată ca putem fi și noi acolo”, a concluzionat jucătorul care a luat campionatul cu Farul Constanța.

Aioanei s-a caracterizat în câteva cuvinte: „sunt un tip foarte liniștit, în banca lui. Niciodată nervos. Cu zâmbetul pe buze întotdeauna și încerc să ma bucur de fiecare ocazie.”

Odată cu transferul în Giulești, Marian speră să reușească debutul la echipa națională a României, acolo unde a fost doar rezervă în 12 meciuri. De asemenea, prezența în lotul „tricolorilor” la Euro 2024 este un obiectiv pentru Aioani.

„Cel puțin acum, România nu poate spune că are probleme la nivelul portarilor pentru că avem portari foarte buni, talentați, tineri, dar depinde cine este cel mai în formă, cine are evoluții cât mai bune la echipa de club și cred că ăsta va fi un factor decisiv.

Eu sper lucrul acesta, mai ales dacă am evoluții bune spre foarte bune, sunt convins că o să fac și pasul acesta”, a declarat Aioani despre națională.

„Mai avem opt etape, după care o să vină Play-Off-ul. Cred că nimic nu este pierdut pentru primul loc. În Play-Off se înjumătățesc punctele și cred că avem toate șansele”, a punctat portarul născut la Buftea, despre lupta pentru primele locuri.

„Vreau să fie alături de noi chiar și în momentele dificile, așa cum au fost și până acum. Voi da tot ce am mai bun din mine pentru a păstra poarta bine. Hai Rapid!”, a fost mesajul transmis suporterilor giuleșteni.

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top