ALEX IONIȚĂ: E UN DERBY FOARTE IMPORTANT

noiembrie 4, 2023

Alexandru Ioniță II, mijlocașul cu 101 meciuri în tricoul alb-vișiniu, a prefațat jocul de duminică seara, contra FCSB-ului, în cadrul conferinței de presă.

Cum va fi meciul cu FCSB?

Va fi un meci foarte intens și foarte disputat, între două echipe foarte bune. Noi n-am mai pierdut de o lungă perioadă de timp, așa că, mâine ne dorim să obținem cele trei puncte, pentru a ne apropia de cei de la FCSB.

Cum este atmosfera după egalul cu CSA Steaua și cât de important este meciul cu FCSB?

Ne doream foarte mult victoria pentru că vrem să câștigăm cupa României. Trebuie să uităm acel meci și să ne gândim la meciul de mâine. Vom mai avea o șansă cu CFR Cluj, în care va trebui să câștigăm ca să ne calificăm.

Îți era dor de acest derby?

Îmi e dor de toate meciurile. Cu atât mai mult de acesta pentru că este unul special. Este un derby foarte important pentru Rapid, pentru mine și sper să ieșim învingători.

Acum șase ani, spuneai că cel mai mult îți dorești ca FCSB să nu ia campionatul și nu l-a luat de atunci. Îți menții această dorință?

Nu vreau să mă mai gândesc la celelalte echipe. Sunt la Rapid, atunci eram la Astra, dar gândeam ca un jucător al Rapidului. Îmi doresc să luăm noi campionatul.

Ce părere ai despre retragerea lui Mircea Lucescu?

Este unul dintre cei mai mari antrenori ai României și sper să vină într-o funcție la Rapid pentru că avem nevoie de experiența dumnealui.

Cum ați reușit să obțineți ultimele victorii împotriva celor de la FCSB și ce ar trebui să luați din acele meciuri pentru a repeta și mâine?

Aceeași concentrare, aceeași dispoziție la efort, aceeași agresivitate și același spirit de a lupta unul pentru celălalt. Atunci când am făcut lucrurile acestea, am fost foarte greu de învins.

Spuneau fanii la casele de bilete că ar vrea să mai vadă cinci goluri date de Rapid. Crezi că mai este posibil?

Va fi foarte greu. Meciul trecut, ei pierduseră campionatul cu o etapă înainte și nu mai erau la fel de concentrați. Acum sunt pe primul loc și clar vor dori să câștige ca să se distanțeze de următoarele două locuri. Sunt sigur că nu va fi atât de ușor pentru ei.

Ai marcat deja patru goluri. Este cel mai bun început de sezon pentru tine?

Cred că și în 2017 am marcat la începutul campionatului câteva goluri. Pentru mine, important este să rămân constant și să încerc să-mi ajut echipa. Odată ce fac aceste lucruri, sunt sigur că voi fi apreciat.

Ce le-ați spus străinilor despre meciurile cu CSA Steaua și FCSB?

Acum câteva luni, înainte să aflăm că vom juca cu CSA Steaua, încercam să le explicăm diferența dintre cluburi, atât cât putem și noi. Ne doream să câștigăm și cu Steaua, ne dorim să câștigăm și cu FCSB. Ei cred că au înțeles că suporterii își doresc să câștigăm fiecare meci, dar mai ales pe acestea.

Îi prindeți pe cei de la FCSB într-un moment potrivit pentru voi?

Nu. Ambele suntem în formă aproape maximă. Au un lot foarte valoros, la fel ca al nostru și mâine, cred că cine se va concentra cel mai bine, cine va munci mai mult, o să câștige pentru că diferență de valoare nu există.

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top