ESPORTS | AM AFLAT FINALIȘTII TURNEULUI FINAL 8!

iunie 24, 2023

Ne apropiem de evenimentul anului!

Centenarul clubului Rapid se anunță a fi o petrecere în toată regula, prin urmare ne-am adaptat și vrem să ne sărbătorim campionii!

Duminică începând cu ora 13:00 se va juca ultima parte a competiției de FIFA 23 #Rapid100 , cu cei mai buni jucători evoluând în FINAL 8 pentru titlul de campion și premiul cel mare: 5000 RON, la care se adaugă un scaun de gaming AQIRYS Hyperion, 100 USDT pe contul Binance și o husă de controller PS5 de la MyGame.ro !

Vi-i prezentăm pe cei mai buni jucători din comunitatea Rapid eSports în acest moment, care vor participa la turneul de pe 25 iunie.

1. Alexandru „Alexy” Moisii

Alexy este jucătorul oficial pentru FC Rapid 1923 în competițiile de FIFA din acest sezon

Alexandru “Alexy” Moisii este reprezentantul FC Rapid în competițiile FIFA 23. El și-a asigurat acest loc după ce a câștigat turneul organizat de către noi în noiembrie 2022. Fiind gazda acestui turneu, acesta a beneficiat de un „wild card”, venind din partea clubului care aniversează centenarul.

Elev în București și pe lângă gaming, este pasionat de muzică, fotbal și cinematografie.

Consideră că principalele lui calități sunt creativitatea, reflexele bune, adaptabilitatea în funcție de adversar și calmitatea, decisivă în momentele cruciale.

A început să joace FIFA din 2017, de la ediția 16, atunci când s-a putut bucura de o consolă Xbox One. Pe aceeași platformă a evoluat și la FIFA19, iar din acel sezon a luat jocul în serios.

“Turneul #RapidTheOne, prin care am obținut onoarea de a reprezenta clubul Rapid, a fost cel mai important pentru mine”, a admis Alexy. Consideră că ar trebui să existe o competiție precum eSuperLiga, astfel încât să se creeze o competiție între cluburile de fotbal și la FIFA.

Pe lângă dragostea pentru Rapid, acesta susține tunarii din Londra, Arsenal, îl apreciază pe Lionel Messi, pe care îl consideră fotbalistul său preferat, iar dacă ar fi fost la rândul său parte dintr-o echipă, ar fi evoluat pe postul de mijlocaș ofensiv (CAM în FIFA) și s-ar fi prezentat drept “Alexynho”.

2. Daniel „Dancos” Constantinescu

Fun fact: a evoluat ca fotbalist în liga a III-a, acolo unde colegii îi spuneau “Costi” 🙂 .

Daniel Ionuț Constantinescu vine din Galați și este pregătit de turneul final din Giulești!

Dancos este jucător de FIFA pentru FC Rapid 1923, Content Creator pe YouTube și portar în competițiile de mini fotbal. Recent și-a descoperit pasiunea și pentru sală 

Consideră că este un jucător bun de FIFA prin prisma rezultatelor avute în competițiile naționale și internaționale. A început să joace FIFA de la ediția 17, atunci când, din cauza unei accidentări la ligamente, a trebuit să facă pauză de la fotbal.

El este familiarizat cu spațiul unde se va desfășura turneul FINAL 8, el reușind să câștige competiția organizată de Rapid cu ocazia lansării noului joc FIFA23. Atunci a plecat acasă cu produse în valoare de peste 4000 RON, printre care și o consolă PlayStation 5. 

Și-ar dori să se organizeze eSuperLiga, este fan Lionel Messi și Borussia Dortmund.

3. Andrei Anghelina

Andrei a participat și la Show Match, episodul 5, atunci când a jucat împotriva lui Alexy

Andrei Anghelina este un alt finalist cotat drept jucător de mare viitor.

Originar din Craiova, este juniorul turneului FINAL 8 (are 15 ani), dar vine în capitala României cu speranțe la trofeu. Are în plan să devină unul dintre cei mai buni jucători de FIFA din lume.

Îi place să se uite adesea la fotbal și baschet, fiind un urmăritor fidel al lui Christopher Nkunku și Stephen Curry.

“Atacul mă scoate de multe ori în meciurile grele”, spune Andrei. Jucând de la FIFA21, a ajuns să câștige turnee online cu prizepool chiar și de 500$! Și-ar dori să vadă mai mulți oameni pasionați și talentați pe scena eSports, acolo unde are de gând să rămână pentru mult timp.

Dacă ar fi fost jucător de fotbal, ar fi evoluat pe postul de atacant și, din ce ne-a transmis, probabil i-ar fi plăcut să evolueze la proaspăta câștigătoare de Champions League, Manchester City.

4. Alex „Teky” Țenescu

Porecla sa “Țeky” este primită de la unul din antrenorii săi, care, atunci când Alex era mic, l-a alintat după numele monedei arăbești, care se zice că aduce noroc.
Porecla sa “Țeky” este primită de la unul din antrenorii săi, care, atunci când Alex era mic, l-a alintat după numele monedei arăbești, care se zice că aduce noroc.

Primul finalist prezentat este Alexandru “Țeky” Tenescu are 17 ani și locuiește în Ploiești. Practică fotbalul de la cinci ani, câștigând deja câteva trofee la nivel de juniori. Evoluează pe posturile de mijlocaș stânga sau atacant central.

S-a apucat serios de gaming la ediția 19 a FIFA, dar din pasiune pentru fotbal se joacă cel mai cunoscut simulator încă de la 7 ani, atunci când juca de pe tastatură FIFA07.

Cel mai mare premiu câștigat de el este de 100€, pe care i-a obținut la FIFA 20 pe un turneu de Xbox. Teky a mai evoluat ca jucător de FIFA la CSC eSports și a avut o ofertă de la NFG eSports.

Și-ar dori ca în România să se organizeze campionatul de FIFA eSuperLiga, sistem similar cu ePremier League, eDivisie sau eLaLiga cu premii ca în afară și puncte PRO alocate jucătorilor pentru a fi direct calificați în playoff-ul Cupei Mondiale.

“Aș vrea să văd mai multe turnee online sau chiar și LAN cu premii, ceea ce cei de la Rapid oferă foarte mult și merită tot respectul pentru tot ce au oferit comunității și oferă în continuare; de exemplux acest turneu cu premii foarte mari și cel mai mare turneu de FIFA 23”, ne-a mai spus Alex. “Exemplele lui Răzvan Puiu de anul acesta și cel al lui Cosmin Petrescu de sezonul trecut, îmi arată că există mult potențial, trebuie doar mai mulă susținere și promovare”.

Fotbalistul său preferat este Lionel Messi și este fan al echipelor FC Barcelona și Manchester City.

5. Cristian „Dizzy” Ciobotaru

Dizzy este surpriza acestui turneu

Cristian Ciobotaru este veteranul acestei competiții. În vârstă de 33 de ani și originar din Galați, iar pe lângă FIFA, îi place să joace tenis de masă, de câmp și șah.

Este fan Cristiano Ronaldo și Real Madrid, nu se consideră un jucător așa bun de FIFA, joacă din 1998, dar nu a câștigat niciun turneu până acum.

La prima vedere pare outsider. Oare va pierde în primul tur sau va apuca să facă celebrul “Siiiiiiiiu” pe Giulești? Rămâne de jucat!

6. Tudor Drăghici

Tudor joacă deja de câțiva ani competitiv

Tudor Drăghici vine din Brașov la turneul FINAL 8!

Tânărul de 16 ani practică fotbalul și este pregătit să evolueze și în varianta sa digitală, la cel mai mare turneu organizat de Rapid până acum!

Fiind la curent cu toate noutățile și așa-zisele “meta”, Tudor ne-a transmis că este un jucător bun de FIFA pentru că este capabil să asimileze rapid toate lucrurile noi, ceea ce îl ajută să evolueze bine indiferent de cât timp stă departe de controller.

Jucând FIFA de șase ani, fiind atras de acest joc prin videoclipurile postate online de alți oameni care împărțeau aceeași pasiune, și-ar dori să vadă mult mai multă implicare în acest domeniu, deoarece există foarte mulți jucători care își pot arăta calitățile”.

Fotbalistul său favorit, Alisson, evoluează la echipa preferată, Liverpool, iar porecla sa de portar este Pufi 🙂 .

7. Alexandru „Amused” Constantin

Amused este pasionat și de alte jocuri video

Vine din Cluj, dar e din Brăila. Are 23 de ani și vrea să scrie istorie pe stadionul Giulești.

Constantin Alexandru-Dragoș este pasionat de sporturi, se uită la majoritatea evenimentelor importante din tenis, baschet, fotbal, UFC, iar pe unele încearcă să le și practice, cât are posibilitatea. Are o afinitate spre jocurile video, iar pe lângă faptul că se declară “destul de bun la FIFA”, în trecut a reușit să ajungă la rangul de Challenger pe LoL.

Se joacă pe PC și consideră că este un jucător bun de FIFA deoarece are o experiență vastă în spate, vede jocul diferit față de alți jucători, are un stil bine definit de a juca și, cel mai important lucru, are un mental puternic, fiind capabil să nu se enerveze în situațiile critice.

Încă din 2006 se joacă FIFA, pe când juca cu prietenii FIFA07 în rețea, iar competitiv a început să fie de la FIFA 20. Cel mai mare premiu de până acum a fost câștigat la un turneu online, acolo unde, pentru locul unu, a primit 250€.

La fel ca majoritatea pasionaților de FIFA din România, și-ar dori ca în România să se organizeze Campionatul Național la FIFA, cum sunt în străinătate ePremierLeague, eBundesliga. “Așa cum a fost acum câțiva ani, atunci când Andu a câștigat cu FC Hermannstadt, dar calificările pentru reprezentanții fiecărei echipe să se țină deschis, de exemplu turnee pe platforma Challonge și să se poată înscrie oricine, ca să fie o calitate cât mai bună a jucătorilor”.

Dacă ar fi fost fotbalist, i-ar fi plăcut să dea pase de gol precum Bruno Fernandes de la Manchester United, echipa preferată.

8. Tudor Dragoș

Tudor a reușit să câștige un tricou semnat de către toți jucătorii FC Rapid 1923 din sezonul 2022/2023

Tudor Dragoș este deja cunoscut în comunitatea Rapid eSports, fiind unul din jucătorii cu prezențe constante în fazele finale prin competițiile pe care le-am organizat de-a lungul timpului.

Campion în turneul #Rapid99, Tudor vine setat să își păstreze titlul. Fan al lui Zlatan Ibrahimovic, tânărul de doar 17 ani a avut mereu momente de sclipire în meciuri cheie. 

Deși are câteva turnee câștigate până acum și joacă încă de la FIFA19, rămâne ponderat și nu se consideră un jucător bun de FIFA.

La fel ca și majoritatea jucătorilor de FIFA, și-ar dori să vadă mai multă implicarea din partea cluburilor de fotbal și a FRF în organizarea de competiții. Chiar dacă este rapidist, I-ar fi plăcut să joace la Barcelona ca mijlocaș iar ca poreclă ar fi fost “Budescu”.

 

Acestea au fost prezentările jucătorilor calificați la turneul FINAL 8. Competiția se va disputa duminică, 25 iunie 2023, de la ora 13:00. Aceasta va fi transmisă în direct pe canalul nostru de YouTube.

Cine credeți că va fi cel mai bun?

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top