AVANCRONICA: RAPID – FARUL

noiembrie 15, 2020

Duminică, la Clinceni, Rapid întâlnește Farul Constanța, în etapa a XII-a a ligii secunde.

Un derby de tradiție, o partidă încinsă în tribune, pe vremea în care se juca cu suporteri, Rapid – Farul are un trecut de 62 de ani, prima întâlnire dintre cele două formații desfășurându-se în sezonul 1958/1959, când giuleștenii învingeau cu 7-0.

Cele două echipe încearcă să revină pe prima scenă a fotbalului românesc, însă startul de sezon nu a fost cel dorit de niciuna dintre formații.

Rapid a început sezonul bine, cu trei victorii consecutive, însă ultimele rezultate au fost extrem de slabe, ceea ce a dus și la înlocuirea antrenorului Adrian Iencsi, cu Mihai Iosif, cel care ocupa funcția de „principal” la formația secundă.

Sub comanda unui fost rapidist, Ianis Zicu, Farul stă puțin mai bine, cu patru puncte în plus, dar și cu un meci mai mult, fiind o echipă de deplasare, spre deosebire de sezonul trecut, când majoritatea punctelor au venit de „acasă”.

Farul are patru victorii și o înfrângere, pe teren străin, cu un golaveraj de 8-4.

Rapid vine după patru înfrângeri consecutive, trei în campionat și una în Cupa României, însă pe teren propriu are un singur meci pierdut (0-3, cu CS Mioveni), în patru întâlniri.

Rapid are un atac mai bun, având 14 goluri marcate în 9 meciuri, în timp ce constănțenii au punctat de 13 ori, în 10 partide.

Cel mai bun marcator al echipei noastre este Cătălin Hlistei, cu cinci reușite, în timp ce pentru Farul patru jucători au punctat de două ori, Măzărache, F. Bălan, Banyoi și Cruceru.

În sezonul trecut, Rapid și Farul s-au întâlnit de două ori, în sezonul regular, băieții lui Zicu neprinzând play-off-ul.

În Regie, cele două formații au terminat la egalitate, 0-0, în timp ce Farul s-a impus pe Litoral, cu 3-1, golul echipei noastre fiind reușit de Drăghiceanu.

Mihai Iosif nu se va putea baza pe căpitanul Ionuț Voicu, suspendat după ce a acumulat patru cartonașe galbene, pe Lucian Goge, care încă se află în izolare, după ce a fost depistat pozitiv cu Covid, dar nici pe Rareș Ilie, cel care este accidentat.

În schimb, va primi întăriri de la formația secundă, Vlad Ghineț, Enrichi Finica și Alex Catrici urmând a face parte din lotul Rapidului.

Cei mai cunoscuți jucători din lotul Farului sunt Robert Băjan, fostul fundaș dreapta al Rapidului, Simon Măzărache, Dan Panait sau Ionuț Ursu.

Formulele celor două echipe în ultima partidă Rapid – Farul (0-0).

RAPID 

Drăghia – Voicu, Mallo, Manole, Demici – Sefer, Lazăr, Jorza (84′ Labeau) – Dodoi (56′ Vlada), Drăghiceanu (65′ A. Dulca), Hlistei.

FARUL 

Muțiu – A. Nicola, Lica, Ursu, Carabela – D. Toma (88′ Cană), Doumbia, A. Cruceru – Kanda (77′ R. Greu), Al. Ionuț Stoica (90+2′ A. Bodea), Al. Iulian Stoica.

Partida de duminică se va disputa la Clinceni, de la ora 14:30, urmând a fi prefațată la Rapid TV, de la ora 14:00, în emisiunea #ZiDeMeci, pe canalul oficial de Facebook, FC Rapid 1923. 

 

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top