BERGODI: DACĂ NU VOM AVEA MENTALITATEA POTRIVITĂ, VOM FI PEDEPSIȚI

noiembrie 30, 2023

Peste numai două zile, Rapid se va deplasa la Botoșani, pentru partida contra ultimei clasate, în runda a 18-a din SuperLiga României.

Cristiano Bergodi a început conferința de presă vorbind despre partida cu U Cluj, una dureroasă pentru toți rapidiștii: „după această înfrângere dureroasă cu Universitatea Cluj, urmează un meci dificil, chiar dacă întâlnim ultima echipă din clasament. Ne dorim să reîncepem o serie lungă de rezultate pozitive, cum a fost după meciurile pierdute cu Voluntari și Petrolul. Trebuie să recăpătăm încredere pentru că această înfrângere ne-a durut mult.

A fost aproape un șoc pentru că nimeni nu se gândea ca după prima repriză, să pierdem acest meci, dar s-a întâmplat. Am vorbit cu băieții, am avut discuții și au înțeles și ei ce le-am spus. Erau distruși și dezamăgiți de evoluțiile lor, dar suntem toți împreună, suntem o familie și trebuie să mergem înainte”

Privind la viitor, antrenorul italian este optimist că jucătorii au învățat din greșelile jocului cu U Cluj: „ne apropiem de o săptămână foarte importantă pentru că avem trei meciuri. Două în campionat și unul în cupă, unde trebuie să câștigăm.

Toată lumea s-a entuziasmat în prima repriză cu U Cluj, după jocul făcut și după cele două goluri. Prima repriză a fost a noastră. În Giulești, toată lumea te împinge de la spate și pare că fiecare acțiune ar trebui să fie decisivă, să fie o acțiune de gol, iar în a doua repriză, jucătorii s-au pierdut puțin. Trebuia puțină răbdare în joc. Trebuie să învățăm din greșeli. Băieții știu foarte bine ca ar fi trebuit să jucăm un pic altfel în a doua repriză.

Suporterii au fost extraordinari la această partidă, cum sunt întotdeauna. Acum le suntem datori. Trebuie să facem neapărat un meci bun din toate punctele de vedere la Botoșani”.

Cristiano Bergodi nu vede ușor meciul de sâmbătă, cel de-al treilea împotriva botoșenenilor din acest sezon: „niciodată nu veți auzi de la mine că Botoșani sau o altă echipă este victima perfectă. Asta ar însemna să fiu arogant. Nu există așa ceva. Fiecare meci este dificil și dacă nu te duci acolo cu o mentalitate potrivită, ești pedepsit imediat. Vor fi momente dificile și la Botoșani. Noi trebuie să ne vedem de treaba noastră și să ne facem jocul.

E normal să ai în minte că joci cu ultima clasată pentru că subconștientul lucrează, dar trebuie să respecți întotdeauna adversarul și să îți faci jocul. Trebuie să câștigi ca să ai moralul bun în meciul de cupă, cu CFR Cluj. Noi încercăm să îmbunătățim lucrurile la antrenament, să vorbim, să-i ajutăm pe băieți pentru că eu sunt aici pentru a ajuta, doar că pot greși și eu. Nu sunt Dumnezeu”.

Întrebat despre actualul lot, „Mister” s-a declarat mulțumit de jucătorii pe care îi antrenează: „eu am încredere în acest lot, dar este normal să mai vină 1-2 jucători. Toate echipele vor face transferuri. Îmi place acest grup. Au un spirit bun, suntem o familie și eu cred că putem merge departe. Avem un lot bun pentru că am rămas acolo sus cu jucătorii care i-au înlocuit pe cei trei accidentați titulari”.

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top