BERGODI: MECIUL CU SEPSI ESTE UN TEST IMPORTANT

noiembrie 9, 2023

Cristiano Bergodi a prefațat meciul de vineri seara, de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi OSK.

“Mâine avem un meci foarte important, în același timp este un meci dificil. Cunosc mediul de la Sepsi, am petrecut doi ani acolo și știu ce ambiție și ce dorință au să obțină rezultate importante. Sunt o echipă foarte bună, din punctul meu de vedere. Au întărit echipa în acest sezon, lucru care s-a văzut la începutul campionatului, au jucat foarte bine. Cunosc majoritatea jucătorilor și, atunci, le-am atras atenția băieților, sunt o echipă cu jucători foarte buni. Venim după o victorie importantă pentru noi, dar trebuie să fim foarte concentrați. Putem risca mult dacă nu vom fi concentrați la ora meciului.

Sper că băieții au reușit să treacă peste bucuria victoriei obținute împotriva celor de la FCSB. A fost o victorie importantă pentru noi și cred că nimeni nu se aștepta ca Rapidul ar putea învinge FCSB-ul în deplasare, mai ales că sunt pe primul loc. Chiar dacă ei treceau printr-o perioadă mai puțin bună, toată lumea credea că FCSB va câștiga. Din contră, noi am jucat bine. Am câștigat, asta este important. Le-am atras atenția băieților și astăzi, și ieri. Repet, cunosc foarte bine mediul de la Sepsi și, din acest punct de vedere, știu bine ce se întâmplă acolo. Întotdeauna când au venit echipe bune, de tradiție, la Sfântu Gheorghe, ei se motivează și se ambiționează.

Juvhel Tsoumou este în lot pentru meciul de mâine. L-am văzut, a fost în probe două, trei zile, a fost la antrenament. Îl cunosc, ne-a dat și gol, când eu eram la Voluntari și el era la Hermannstadt, în 2018, îl cunosc ca jucător. Noi, în acest moment, avem nevoie de un jucător de un anumit profil în atac. Va fi evaluat până în iarnă, dar eu cred că este un jucător care se pliază stilului nostru. Din păcate, Kevin Soni a venit nepregătit, dar a început să se antreneze bine și el și, poate, într-o săptămână, două va reveni în lot.

Atmosfera este foarte importantă și, în momentul de față, moralul este foarte bun la echipă. Un antrenor trebuie să țină toți jucătorii cu picioarele pe pământ, să rămână modești și umili. Când ai făcut ceva deosebit, cum este să câștigi cu FCSB care a avut o singură înfrângere în turul sezonului regular, în deplasare, acasă la ei, cu 40.000 de oameni în tribune, este normal să vină cu o mare încărcătură, dar și cu o relaxare care te poate păcăli.

Nu mă gândesc la situația lui Liviu Ciobotariu, mă gândesc la faptul că el este un antrenor bun și la faptul că este un meci foarte greu. La asta trebuie să mă gândesc eu și ăsta este mesajul pe care eu trebuie să-l transmit băieților, sper că mesajul meu a ajuns la băieți. Sunt sigur că au înțeles mesajul pentru că sunt jucători inteligenți.

Trebuie să începem returul cu un rezultat bun, meciul cu Sepsi este un test important, pentru că acolo este o echipă bună. Dacă vom ajunge acolo relaxați sau superficiali, cu siguranță vom pierde. Nu sunt îngrijorat de faptul că Rapidul nu a mai înscris de trei meciuri împotriva celor de la Sepsi. Fiecare meci are istoria lui, dovada fiind rezultatul din meciul cu cei de la FCSB. Fotbalul nu se bazează doar pe statistici”, a declarat antrenorul giuleștean.

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top