BERGODI: MI-AM PROPUS SĂ ADUC TITLUL ÎN GIULEȘTI

octombrie 18, 2023

Rapid se pregătește de meciul de la Oradea, împotriva lui UTA Arad, partidă ce va deschide runda #13 a Superligii. Astfel, Cristiano Bergodi a prefațat meciul de vineri seara în cadrul conferinței de presă, desfășurate la stadionul Giulești.

„Este un meci care vine după pauza competițională, aceste meciuri sunt întotdeauna dificile pentru că nu știm cum este echipa după această perioadă. Băieții s-au pregătit foarte bine în această perioadă, din toate punctele de vedere, dar după această pauză există un element de imprevizibilitate.

Nu este ușor, este un meci dificil împotriva celor de la UTA Arad, sunt foarte bine antrenați de Mircea Rednic. Îl cunosc foarte bine și va fi un meci foarte dificil.

Nu știu cât va conta absența lui Rrahmani, vom vedea după meci, când vom vedea cum se va descurca cel care va juca în locul său. Pentru noi este o mare pierdere faptul că el nu poate juca pentru trei luni.

Nu mă gândesc să modific sistemul, este greu să schimbi un sistem de joc pe care l-ai antrenat o perioadă lungă de timp, chiar dacă se accidentează atacantul. Vom vedea cum vom gestiona această situație, avem soluții în lot, dar nu există varianta în care vom schimba sistemul de joc.

Este greu să găsești atacanți care să fie pregătiți în această perioadă. Vom căuta soluții bazându-ne pe jucătorii pe care-i avem în lot în momentul de față.

Reprezintă un avantaj pentru noi faptul că jucăm pe un teren neutru. La Arad este un teren foarte greu, stadionul pune presiune pe adversar și este un meci de luptă de fiecare dată când jucăm acolo. Vom vedea care sunt condițiile la Oradea, sperăm să găsim un stadion în condiții bune, dar nu ne căutăm un alibi sau o scuză pentru o posibilă evoluție mai puțin reușită. Pentru mine este cel mai important să mai gândesc la ce avem noi de făcut, nu la teren sau la altceva.

Avem întotdeauna în spatele nostru suporterii care sunt extraordinari, vin să ne susțină atât acasă, cât și în deplasare. Prezența lor ne ajută și sper ca la Oradea să vedem un Rapid care va juca așa cum joacă și pe Giulești. Acesta este un lucru foarte important pentru a putea ajunge cât mai departe în campionat.

Am semnat cu Rapid un contract valabil pe doi ani pentru că mi-am propus să aduc titlul în Giulești. Sper că vom reuși să ne îndeplinim acest obiectiv, să construim o echipă puternică, lucrurile nu trebuie făcute la întâmplare. Aici bazele sunt foarte bune pentru a construi o echipă puternică în următorii doi ani, vedem cum vom evolua în acest an.

Ne dorim să ajungem cât mai sus, obiectivul nostru din campionat este clasarea pe locurile 1-3. Mi-aș dori ca sezonul acesta să aducem un trofeu în Giulești. Este foarte important că ne-am revenit și am câștigat după o perioadă dificilă. Mă bucur că băieții au fost concentrați pe aceste meciuri importante. Avem în față o lună foarte importantă înainte de următoarea pauză competițională. Având în vedere că l-am pierdut pe Rrahmani trebuie să dăm mai mult decât am dat până acum. Sunt optimist și încrezător că putem câștiga meciul de la Oradea”, a declarat antrenorul giuleștean.

VIDEO INTEGRAL

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top