BILET DE MECI INTER MILANO-RAPID, CUPA UEFA, 15 SEPTEMBRIE 1993

martie 15, 2021

În luna septembrie a anului 1993, Rapid revenea după 18 ani în competițiile europene. Ghinionul ne-o scotea în față, în Cupa UEFA, pe celebra Internazionale Milano, formație ce avea în componență jucători mari, ca Zenga, Bergomi, Shalimov, Ruben Sousa, Schilacci, dar mai ales olandezul Dennis Bergkamp.

La partida de pe arena „San Siro”, Rapid a fost însoțită și de un număr de 110 suporteri sosiți din România, ce i-au susținut pe băieții noștri, fiind extrem de vocali.

Italienii se impuneau cu 3-1 după hat-trick-ul lui Bergkamp, dar rapidiștii explodau la reușita lui Alexandru Andrași.

În manșa a doua, Inter avea să se impună și la București (2-0), însă revenirea în cupele europene după foarte mulți ani, și întâlnirea cu o formație atât de titrată, avea să rămână în istoria alb-vișinie.

Pe „San Siro”, Rapid a evoluat în formula:

  • Leontin Toader – Nicolae Stanciu, Gheorghe Cîrstea, Alexandru Guzun, Georgică Vameșu, Ștefan Iovan, Fănel Țîră, Romulus Bealcu, Alexandru Andrasi (Cezar Zanfir ’84), Iulian Chiriță, Rodin Voinea (Alexandru Pavel ’72). Antrenor: Marcel Pușcaș.

În fotografia principală sunt suporterii Rapidului aflați pe aeroportul Malpensa din Milano.

Biletul de meci a fost donat muzeului Rapidului de către fostul lider al galeriei giuleștene, TEODOR LUCIAN „NONI” DUNARINȚU.

Poți dona pentru muzeu prin Lucian Ionescu, la numărul de telefon 0784004695.

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top