BOGDAN LOBONȚ, LA PRIMA CONFERINȚĂ CA „PRINCIPAL”

aprilie 19, 2024

Bogdan Lobonț a participat astăzi la prima conferință de presă în calitate de antrenor principal al Rapidului. Fostul goalkeeper, campion în 1999, va sta pe bancă până la finalul sezonului actual, iar sâmbătă seara va debuta ca „principal” împotriva FCSB-ului, liderul Superligii.

„Nu mai este nimic de spus despre meciul de mâine. Este un meci fantastic. Am înțeles că Arena Națională este aproape sold out, nu avem nevoie de nimic mai mult de atât. Gazonul este bun, tribunele vor fi pline, trebuie să ne bucurăm de fotbal. Cu siguranță va fi un meci spectaculos mâine seară. La final, vom trage linie și vom vedea rezultatul.

Emoții sunt tot timpul. Nu cred că în funcție de meciurile pe care le jucăm emoțiile sunt mai intense sau mai puțin intense. Cred că avem mereu același nivel de emoție, dar este important cum le gestionăm atât eu, cât și băieții care intră pe teren.

Este o provocare ca toate celelalte pe care le-am avut până acum și, cu siguranță, vor urma altele. Iau această provocare așa cum este. Trăiesc clipa, trăiesc momentul. Încerc să învăț din fiecare experiență care îmi iese în cale și să iau tot ceea ce mă ajută și mă face să cresc. Da, este o provocare. O accept așa cum este, cu riscurile și cu avantajele pe care mi le oferă.

Nu am schimbat nimic, nu pot schimba nimic. Cei care pot schimba totul sunt jucătorii. Nu pot împărtăși cu voi ceea ce le-am spus jucătorilor.

Avem nevoie să muncim, să ne concentrăm pe următorul obiectiv. Următorul obiectiv al nostru este antrenamentul din această seară. Luăm lucrurile obiectiv cu obiectiv. Încercăm să ne concentrăm pe proces, pe drumul pe care îl avem de parcurs. Apoi, la final, vedem unde suntem. Îi cunosc toți băieții pe care îi avem la dispoziție, știu ce calități au, ce defecte au. Din acest punct de vedere știu că vor da maximum din maximum posibil. Acesta este un plus pentru noi.

Sunt un om norocos. Mă consider o persoană foarte norocoasă. De-a lungul vieții am avut parte de noroc. Dacă nu aș fi avut noroc, nu aș fi acum în fața dumneavoastră.

De ce să fie o responsabilitate mai mare pentru Cristi (n.r. Cristian Săpunaru) mâine seară? Cristi a fost căpitan și înainte, Cristi este căpitanul Rapidului. Nu se pune problema ca el să aibă o responsabilitate mult mai mare la meciul de mâine seară față de responsabilitățile pe care le-a avut la meciurile pe care le-am jucat până acum. Este căpitanul echipei, știe cum să gestioneze fiecare situație, știe cum să gestioneze vestiarul. Înainte de toate, înainte de a fi căpitanul Rapidului, este un om extraordinar. Este câștigător de Cupă UEFA, nu are rost să vă amintesc parcursul pe care el l-a făcut. Știe foarte bine să gestioneze tot felul de momente și de situații care se ivesc.

Clasamentul arată realitatea din acest moment. Trebuie să luăm realitatea în piept, să vedem care este realitatea și să vedem unde suntem. De acolo trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a face lucrurile așa cum ni le dorim.

Normal, mâine seară așteptăm ca suporterii noștri să fie alături de noi în număr cât mai mare. Sunt convins că sunt alături de noi indiferent de momentele pe care le traversăm. Au demonstrat acest lucru de nenumărate ori, sunt fanstastici. Din punctul meu de vedere, sunt numărul unu atât în Superliga, cât și în afara granițelor”, a declarat „Lobby”.

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top