COMUNICAT DE PRESĂ

iunie 24, 2019

În urma unei aşa zise „anchete”, postată de un site oarecare, obişnuit în general cu publicarea unor dezinformări, Fotbal Club Rapid 1923 ţine să vină cu precizări şi documente care să liniştească marea masă de suporteri rapidişti. Nu se doreşte a fi un drept la replică, pentru că deontologic ar trebui publicat de site-ul respectiv, dar vrem o prezentare a adevărului pentru ca performanţele obţinute în ultimii doi ani să nu fie umbrite de nişte minciuni şi dezinformări.

Se scrie în site-ul respectiv cum că Fotbal Club Rapid 1923 totalizează la ora actuală datorii de 8 milioane de lei acumulate de către club/acţionari. Nimic mai fals! Dovadă stă certificatul de atestare fiscală emis la data de 13.06.2019 (ataşat mai jos), în care în dreptul tuturor datoriilor este trecută cifra 0 (zero). Acest document reprezenta unul dintre criteriile obligatorii pentru obţinerea din partea F.R.F. a dreptului de participare în Liga a II-a. Specificăm că Regulamentul de obţinere a licenţierii prevede ca un club să nu aibă niciun fel de datorii către jucători, staff, personal auxiliar sau către alte instituţii. În plus, Fotbal Club Rapid 1923 a fost auditat de catre firma de audit BDO, una dintre cele mai importante firme de audit din Europa, iar aceasta a trimis către F.R.F. raportul expertului financiar (ataşat mai jos). Rezultatul auditului este unul cât se poate de clar!

Legat de actele prezentate în „ancheta” realizată de acel site, în care sunt reliefate datorii de 8 milioane lei, precizăm următoarele: acei bani reprezintă împrumuturi încasate de către Fotbal Club Rapid 1923 chiar de la propriii acţionari. Cu aceşti bani a fost achiziţionată marca Rapid şi celelalte elemente ale identitatii sportive, şi au reprezentat totodată mare parte din bugetul de participare în Liga a III-a. Aceste împrumuturi urmează a fi recuperate de către acţionari într-un viitor în care Fotbal Club Rapid 1923 va înregistra un profit considerabil, care să nu-i afecteze activitatea. Este de apreciat faptul că acţionarii Rapidului îşi folosesc propriile resurse financiare pentru a dezvolta brandul Rapid. De altfel, peste tot în lume, diferenţa de buget a unui club este acoperită de către acţionari. Această metodă a împrumutului este folosită inclusiv de către echipele din Liga I, participante în competiţii europene, CFR Cluj, CSU Craiova sau FCSB, tocmai pentru a evita acumularea unor datorii către jucători, staff, personal auxiliar, stat sau alte instituţii.

În condiţiile în care nu puţini sunt cei care au acuzat clubul nostru că ar încasa bani publici, menţionăm faptul că Rapid nu a primit şi vehiculat niciun leu public, toate sursele de venit sosind dinspre acţionari, sponsori, ticketing sau fan-shop. În decursul timpului, site-ul care a lansat şi această „anchetă” a ţinut o permanentă campanie de dezinformare şi defăimare a brandului Rapid încercând să îl asocieze cu un partid. Ni se pare ciudat şi faptul că respectivul site nu declanşează astfel de „anchete” la cluburile susţinute vizibil de autorităţi locale, care îşi construiesc bugete uriaşe din bani publici.

Rapid, club cu acţionarat privat, consideră că se află într-o concurenţă neloială în lupta dusă cu grupări care sunt susţinute şi îşi duc existenţa din bani publici. (http://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/cat-ne-au-costat-retrogradatele-chiajna-si-calarasi-statul-roman-a-finantat-cele-doua-echipe-cu-24-5-milioane-de-lei-in-ultimul-an-si-jumatate-ce-bani-au-primit-sibiu-si-u-cluj-18160711)

Tot în „anchetă” se pomenea şi de banii proveniţi din încasările din vânzarea biletelor. Cifrele vorbesc de la sine. Cheltuielile legate de organizarea meciurilor, de acasă, din Liga a III-a au atins suma de 370.000 lei. În schimb, încasările totale din vânzarea biletelor la toate partidele disputate în Liga a III-a, pe teren propriu, au adus în cont puțin peste 400.000 lei. Acești bani au fost încasați printr-o asociație, pentru că astfel a fost făcut contractul în iulie 2017, însă toate resursele financiare au fost alocate activității echipei.

Pe final de „anchetă” se menţionează în respectivul site că Rapid are un singur angajat. Recordul este unul mondial. De aici reiese clar că Rapid a reuşit promovarea din Liga a III-a în Liga a II-a cu un singur jucător.

În realitate însă trebuie specificat faptul că în conformitate cu legea sportului şi noul cod fiscal, într-un club sportiv, jucătorii, staff-ul, precum şi personalul auxiliar pot deţine contracte de activitate sportivă, care deși sunt asimilate contractelor de muncă, sunt tratate diferit din punct de vedere fiscal.

Fotbal Club Rapid 1923 respectă tot ceea ce ține de presa sportivă, şi de dreptul la o informare corectă şi transparentă, în primul rând pentru propriii suporteri. Presa primeşte permanent informaţii pentru că imaginea clubului este vitală în existenţa de zi cu zi.

Însă, având în vedere atacurile duse sistematic împotriva noastră, şi implicit a masei de suporteri rapidişti de către site-ul Pro Sport, Fotbal Club Rapid 1923 a luat decizia de a întrerupe orice fel de comunicare cu reprezentanţii site-ului şi nici nu le va acorda acestora acreditări de presă pentru viitorul sezon competiţional. În plus, orice altă acţiune menită să dezinformeze publicul larg va fi dezbătută şi soluţionată de către instanţele judecătoreşti.

P.S.: comuniștii faceau numai anchete!

FOTBAL CLUB RAPID 1923

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top