COMUNICAT: FOTBALUL TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ PENTRU SUPORTERI

februarie 8, 2022

FC Rapid București dorește să tragă un semnal de alarmă după ce am observat că de o perioadă suporterii sunt îndepărtați de pe stadioane. Aceasta după ce pandemia ne-a demonstrat la nivel planetar că fenomenul fotbal desfășurat pe arene goale este egal aproape cu zero.

Unele paragrafe ale regulamentelor actuale din fotbalul românesc afectează puternic Rapidul, club recunoscut și demonstrat cifric ca având cei mai numeroși suporteri din România, indiferent de distanța la care echipa își dispută meciul. Dar nu doar Rapid, ci și alte grupări cu contingente importante de suporteri simt impactul absenței acestora. Ne-am dorit întoarcerea echipelor de tradiție în prim plan, ne-am dorit derby-uri, ne-am dorit spectacol. Cu tribunele goale însă vor avea de suferit suporterii, jucătorii, cluburile, FRF și LPF, adică toate componentele fotbalului românesc.

FC Rapid București propune atât Federației Române de Fotbal, cât și Ligii Profesioniste de Fotbal, adoptarea unor modificări în regulamente începând cu sezonul viitor.

Având în vedere că spectacolul pirotehnic și scenografiile fac parte din repertoriul galeriilor adevărate din întreaga lume, și nimeni nu va renunța la aceste elemente care sunt parte integrantă a fotbalului, propunem ca banii colectați de către forurile abilitate în urma amenzilor, unele exorbitante, să fie direcționați chiar către centrele de copii și juniori ale cluburilor pedepsite. Sau acei bani ar putea fi investiți în loturile naționale de juniori și în modernizarea bazelor sportive. Astfel, o amendă dată s-ar putea transforma într-un sprijin pentru fotbal.

Totuși, pentru evitarea amenzilor, spectacolul pirotehnic ar putea fi aprobat timp de 5 minute înainte sau după fluierul de start al ambelor reprize, pedeapsa pecuniară urmând a fi aplicată dacă se continuă pe parcursul partidei.

FC Rapid București propune forurilor abilitate impunerea unui plafon al prețurilor la bilete, deși cluburile sunt instituții private. Ni se pare anormal ca prețul unui bilet de intrare să fie urcat la 100 lei doar pentru că la respectivul meci și-au anunțat prezența suporterii Rapidului. Este anormal ca și alte grupări cu numeroși fani să fie private de prezența acestora din cauza prețurilor prohibitive impuse de unele gazde cu galerii inexistente.

Dincolo de rivalitatea de pe teren și din tribune, ne dorim ca în demersul nostru să fie solidare și alte cluburi care văd în suporteri cel de-al 12-lea jucător. Așa cum menționam, fotbalul este și trebuie să rămână pentru suporteri.

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top