CRISTI SĂPUNARU: SUNTEM O FAMILIE

iulie 13, 2023

Cristian Săpunaru a participat la conferința de presă premergătoare meciului Rapid – Sepsi OSK, din prima etapă a noului sezon din Superliga României.

„Ne așteaptă un meci important, este primul meci al sezonului și sperăm ca cele trei puncte să rămână acasă. Este un nou sezon pe care îl începem cu același entuziasm ca și până acum. Ne dorim să ne clasăm în primele trei echipe ale campionatului.

Schimbarea antrenorului a reprezentat o provocare prin prisma faptului că fostul antrenor a plecat cu șase zile înainte să înceapă campionatul. Îi doresc tot binele din lume, să facă treabă bună acolo și să facă performanță. În momentul acesta avem un nou antrenor și trebuie să facem aceleași lucruri pe care le făceam și înainte – să câștigăm meciurile și să ne clasăm în primele trei echipe ale campionatului.

Debutăm în acest sezon împotriva celor de la Sepsi OSK. I-am urmărit în meciul pe care l-au jucat în Supercupă, știam de anul trecut că sunt o echipă bună. Mister a venit de la ei, îi cunoaște pe fiecare în parte, i-a antrenat timp de mai bine de un an, a câștigat trofee cu ei. Cred că, în acest context, reprezintă un avantaj acest lucru. Jucăm acasă. Când jucăm pe Giulești este foarte dificil ca un adversar să ne învingă.

Este a treia oară când lucrez cu domnul Bergodi, prima oară a fost la 19 ani. M-a ajutat mult în carieră, îl cunosc ca antrenor, este un antrenor valoros. Eu cred că ne poate ajuta foarte mult în acest an. A câștigat în România patru trofee, nu este ușor, ca antrenor străin, să câștigi atâtea trofee în România.

În acest sezon, punctele forte pe care le-am avut anul trecut se mențin. Suntem o familie și trebuie să fim așa de la începutul campionatului și până la sfârșitul acestuia. Când spun „familie” mă refer la fotbaliști, suporteri, conducere, tot ceea ce înseamnă Rapid București. Trebuie să fim o familie până la sfârșitul campionatului.

Îmi doresc ca toată lumea, în general, să vorbească frumos despre fotbalistul român. Nu doar despre Rapid. Acest lucru ar ajuta mai mult fotbalul românesc, ar fi mai constructiv decât să criticăm tot timpul. Cu cât fotbalistul român este mai încurajat, cu atât cred că va da mai mult randament.

La începutul noului sezon cred că vor fi mai multe candidate la Play-Off față de anul trecut. Toate echipele s-au întărit, fiecare echipă trebuie să-și facă strategia pentru a le fi cât mai bine și pentru a-și atinge obiectivele. Vom vedea pe teren, pe parcursul campionatului, ce valoare au echipele. 

La Rapid, întotdeauna, este presiune, indiferent despre ce sezon vorbim. Suporterii sunt pretențioși, noi ne dorim să câștigăm trofee alături de ei. Ne dorim să fim acolo sus. Nu văd de ce nu ar fi presiune tot timpul la Rapid, mai ales că avem cea mai frumoasă galerie și este cea mai iubită echipă din țară”, a declarat căpitanul Rapidului.

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top