CRISTIAN SĂPUNARU @ 39

aprilie 4, 2023

Căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru, împlinește astăzi 39 de ani.

Chiar dacă pentru unii această vârstă reprezintă una foarte înaintată pentru un fotbalist, Cristi demonstrează că poți juca la un nivel înalt, cu seriozitate și cu o pregătire exemplară.

  • 33 de meciuri a jucat „Săpun” în acest sezon, doar Dugandzic având mai multe, 34

Crescut la juniorii lui FC Național, legenda noastră a debutat pentru Rapid în 2006, în meciul Rapid – Sliema Wanderers (5-0), din preliminariile Cupei UEFA. Alături de el, într-o defensivă de trei, Răzvan Lucescu i-a folosit pe Vasile Maftei, actualul director al Academiei giuleștene, și Marius Constantin.

Venit din galerie, „Săpun” s-a integrat imediat, contribuind din plin la ultimele două trofee importante ale Rapidului, Cupa și Supercupa României, obținute în vara lui 2007.

După două sezoane în Giulești, Cristi a ajuns la marea FC Porto, campioana Portugaliei, o echipă renumită pe tot mapamondul.

În cei patru ani petrecuți în campionatul lusitan, a luat nu mai puțin de 9 trofee interne (3 titluri de campion, 3 Cupe și 3 Supercupe), dar cel mai important trofeu a fost unul european. În 2011, cu Săpun integralist, FC Porto învingea Braga (1-0), în finala Cupei UEFA!

În echipă cu nume uriașe, ca Otamendi, Joao Moutinho, Falcao, Guarin, Hulk sau James Rodriguez, Săpunaru a purtat cu mândrie fularul Rapidului la festivitatea de premiere, alături de drapelul tricolor.

La finalul a patru ani fabuloși în Portugalia, Cristi a luat calea Spaniei, unde a jucat două sezoane în LaLiga, la Real Zaragoza, o echipă de mare tradiție, și Elche.

În sezonul 2014/2015, actualul căpitan al Rapidului a încercat să salveze clubul dintr-o situație foarte dificilă. Alături de nume ca Daniel Pancu sau Daniel Niculae, el a revenit în țară pentru șase luni, însă, în ciuda unui retur foarte bun, Rapid a retrogradat în liga secundă, măcinată de multe probleme financiare.

Chiar dacă a avut oferte din afară, Cristi a preferat încă un sezon în prima ligă din România, evoluând pentru Astra Giurgiu, înainte de a lua calea Turciei.

Kayserispor și Denizlispor au fost provocările căpitanului nostru înainte de întoarcerea acasă, odată cu promovarea Rapidului pe prima scenă a fotbalului românesc, după 6 ani.

În vara lui 2021, Săpunaru a acceptat oferta bunului său prieten Daniel Niculae și a decis că trebuie să pună umărul la revenirea giuleștenilor în top.

“E un moment pe care l-am așteptat de foarte mult timp, reîntoarcerea acasă. Sunt fericit că pot juca la clubul pe care îl iubesc, să am lângă mine prieteni rapidiști, oameni care își doresc performanța și care fac lucrurile foarte profesionist. Visul meu era acela de a juca din nou pe Giulești și abia aștept să evoluez pe noul stadion, cu tribunele pline. Sper ca în acest sezon de Liga 1 să demonstrăm ce înseamnă Rapidul și împreună cu suporterii să redevenim ce am fost”, spunea căpitanul la reîntoarcerea în Giulești.

De atunci, #22 a jucat nu mai puțin de 70 de meciuri, fiind cel mai folosit jucător în ultimele două sezoane.

Suporterii giuleșteni l-au votat drept fundașul anului 2022!

  • 160 de meciuri a jucat pentru Rapid, în care a marcat 13 goluri, cu tot cu cel din partida Rapid – Steaua (1-0), întrerupt din cauza unei brichete 

Un călduros #LaMultiAni, căpitane!

#ImpreunaSpre100

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top