CRISTIANO BERGODI A SEMNAT CU RAPID

iulie 10, 2023

Rapid are începând de astăzi un nou antrenor principal, pe Cristiano Bergodi, cel care a condus Sepsi OSK în ultimele două sezoane.

Italianul de 58 de ani a semnat un contract valabil pentru următoarele două stagiuni.

„Ne-a plăcut tuturor celor din club stilul ofensiv jucat de echipele antrenate de dânsul. Și nu numai! I-am apreciat atitudinea echilibrată, dar și discursul elegant și competent. Este un sentiment de încredere și seriozitate pe care îl transmite, sentiment de care o echipă are mare nevoie”, a declarat acționarul majoritar al Rapidului, Dan Șucu, despre noul antrenor giuleștean.

Crescut la juniorii lui Pescara, Cristiano Bergodi a fost un mare jucător al lui Lazio, pentru care a evoluat între 1989 și 1996.

Din 2002, și-a început cariera de antrenor la Imolese, ulterior conducând Sassuolo. În 2005, și-a început aventura în România, unde a antrenat Progresul București, CFR Cluj, Rapid (în sezonul 2007-2008 și în 2015), Politehnica Iași, FCSB, ASA Târgu Mureș, FC Voluntari, Universitatea Craiova și Sepsi. În toată această perioadă, Bergodi a mai fost pe banca formațiilor de Serie B, Modena, Pescara și Brescia.

Antrenorul italian a câștigat cu Rapid ultimul trofeu important, Supercupa României din 2007, după o finală cu Dinamo, un meci câștigat la loviturile de departajare, în care a debutat Vladimir Bozovic.

Cristiano a plecat de la Rapid neînvins, după o dublă cu Nurnberg (2-2, 0-0), din turul 1 al Cupei UEFA.

După cel mai slab tur de campionat din istoria Rapidului, Cristiano Bergodi a fost chemat să salveze clubul de la retrogradare, însă nu a reușit acest lucru în sezonul 2014/2015.

În ultimele două stagiuni, italianul născut la Bracciano a condus formația Sepsi OSK, alături de care a câștigat două Cupe ale României consecutive, dar și o Supercupă a României.

Rapid a fost condus până în urmă cu două zile de către Adrian Mutu, cel care a plecat la Neftchi Baku.

Cristiano Bergodi va debuta pe banca Rapidului chiar împotriva fostei sale formații, Sepsi OSK, vineri, 14 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul Giulești.

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top