CRISTIANO BERGODI LE-A RĂSPUNS SUPORTERILOR

noiembrie 26, 2023

Cristiano Bergodi a răspuns celor mai frecvente întrebări venite din partea suporterilor, acestea fiind adresate pe pagina oficială de Facebook. 

Întrebat care este cea mai importantă lecție învățată de la antrenorii cu care a lucrat pe parcursul carierei, lecție pe care dorește să o transmită mai departe jucătorilor din vestiarul Rapidului, Cristiano Bergodi a răspuns: “Am învățat să am întotdeauna o mentalitate pozitivă, de învingător. Important este ca fiecare jucator și antrenor să aibă o mentalitate pozitivă, să gândească tot timpul pozitiv, măcar din punct de vedere tactic, din punct de vedere ofensiv să fie o echipă care nu renunță niciodată, chiar dacă ia gol. Am învățat cum să vorbești cu jucătorii pentru a gestiona vestiarul, nu este ușor. Întotdeauna trebuie să fii sincer, să fii loial cu jucătorii, să le arăți că ceea ce gândești asta spui, nu invers. Jucătorii te cunosc și simt imediat dacă ești un adevărat om.”

Antrenorul italian spune că “experiența” este cheia pentru a face față presiunii de la Rapid: “Fac față acestei presiuni prin experiența pe care am căpătat-o în 23 de ani de antrenorat. Îmi place foarte mult această meserie, am o pasiune foarte mare și niciodată nu m-a speriat. Sunt un om echilibrat. Este normal, am și eu emoții, dar le păstrez în interior, nu arăt acest lucru, vreau să transmit liniște și echilibru. Este foarte important pentru un antrenor să nu se sperie și să nu aibă reacții dezechilibrate: nici atunci când echipa câștigă să fie foarte entuziasmat, nici să facă o tragedie atunci când echipa pierde, trebuie să existe mereu un echilibru. Am fost întotdeauna un caracter puternic, nu mă demoralizez atunci când nu sunt rezultate, dar, se pare, că în acest moment suntem pe un drum bun.”

„Mister” a vorbit și despre lupta la titlu: “În acest moment nu putem discuta despre acest lucru, au trecut două meciuri de la jumătatea sezonului regular. Dacă noi rămânem în partea de sus a clasamentului și nu ne îndepărtăm de contracandidate, când se vor înjumătăți punctele, în Play-Off, va fi un scurt campionat și cred că vom avea și noi un cuvânt de spus. Important este să nu ne îndepărtăm de obiectivul nostru, locurile 1-3, locul 3 este, de asemenea, un obiectiv important pentru o echipă de tradiție, care în urmă cu câțiva ani lupta în ligile inferioare. Cred că vom ajunge să câștigăm măcar un titlu.”

“Galeria Rapidului este una fantastică, ne ajută în Giulești, ne ajută în deplasare. Cred că nu există o echipă care să aibă atâția suporterii și în deplasare. Sunt totdeauna alături de noi, lucru care ne bucură. Te simți antrenor, te simți jucător la Rapid. Sunt o galerie superbă, fantastică și sper să putem răsplăti acest entuziasm cu realizarea unui obiectiv important” a spus antrenorul nostru, caracterizând galeria giuleșteană.

Despre experiența lui Cristiano Bergodi ca antrenor în România

Bergodi a fost mulțumit de ceea ce a găsit în România, fiind a doua sa țară: “Am găsit în România un mediu propice pentru mine și sunt recunoscător fotbalului românesc și celor care mi-au dat șanse în România. Mi-am împlinit un vis, acela de a deveni antrenor. Am avut multe satisfacții în România”, a spus italianul.

În finalul interviului oferit pentru Rapid TV, Cristiano Bergodi a făcut o analiză asupra situației în care se află Rapidul în acest moment: “Clubul se prezintă bine, am găsit o organizare foarte bună, din toate punctele de vedere. Pentru o echipă importantă, de tradiție, clubul a crescut mult cu venirea domnului Șucu și cred că Rapidul este pe un trend ascendent, din toate punctele de vedere stăm foarte bine: sportiv, administrativ, organizatoric și cred că în viitor putem face împreună lucruri foarte bune.”

VIDEO / Q&A INTEGRAL

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top