DAN ȘUCU: SE PUTEA REPETA CAZUL MARIAN COZMA

septembrie 11, 2022

Fotbalul românesc a trait aseară un nou moment ce ar trebui să îi pună pe gânduri pe cei care îl administrează.

Pe teren, FCU Craiova a câștigat pe merit, profitând și de un om în plus pentru mai bine de o oră.

La finalul acestei partide, ar fi trebuit ca cele două echipe să-și strângă mâna și fiecare să meargă spre casă, meciul disputându-se la Târgu Jiu, pe un stadion neutru.

Din păcate, nu a fost așa! Gazdele, în loc să sărbătorească o mare victorie, au considerat că este mai important să îi agreseze pe jucătorii noștri.

Lăsând la o parte scandările rasiste ale galeriei craiovene de pe toată durata meciului, neobservate de cei care ar fi trebuit să semnaleze aceste nereguli, unul dintre “oficialii” olteni i-a agresat, inițial verbal, iar apoi fizic, pe băieții noștri, principalul vizat fiind Cristian Săpunaru.

Suporterul-oficial și-a început acțiunile încă de la pauză, când căpitanul Rapidului a fost înjurat în drumul spre cabine.

După fluierul de final al meciului, acest reprezentant al gazdelor nu s-a limitat doar la injurii, lovindu-l pe unul dintre jucătorii noștri. Cristi Săpunaru a reacționat ca un adevărat lider, încercând să-și protejeze colegii, în fața unui personaj corpulent și violent, fără badge-ul pe care ar fi trebuit să îl poarte oricine s-ar fi aflat în zona vestiarelor, acolo unde s-a petrecut incidental.

Ulterior, un alt oficial al gazdelor, îmbrăcât în treningul oficial al Craiovei, îl lovește cu piciorul pe Horațiu Molodvan.

Cazul acesta a adus aminte de un moment dramatic petrecut în urmă cu ceva vreme în Ungaria, acolo unde Marian Cozma, un fost mare handbalist roman a fost înjunghiat mortal de un suporter maghiar. Și Marian le lua apărarea colegilor săi.

Din fericire, la Târgu Jiu, finalul a fost unul liniștit, în care toată lumea a plecat spre casă, dar dacă acel suporter-oficial, cu ceva antecedente pe stadioanele de fotbal, ar fi scos un cuțit?

Siguranța celor din stadion ar trebui să fie primordială, însă nu toată lumea merge pe aceasă premiză. Uneori, ura și furia anumitor personaje, care nu ar trebui să facă parte din sport, poate duce la adevărate tragedii.

„Trebuie să vedem ceea ce a fost cel mai grav: lipsa securității fotbaliștilor! Vorbim de o zonă în care nu au ce căuta alte persoane, care nu au legătură oficială cu meciul. Intri într-un culoar, într-un spațiu îngust. Ești deja target. Este o bombă cu ceas! Dacă sunt și câțiva bețivi pe acolo, este deja o problemă.

Acolo se putea repeta cazul lui Marian Cozma. Așa s-a întâmplat și atunci, într-o învălmășeală de acest gen, cu un sportiv care își apăra colegii.
Mi-aș dori să înțeleagă toți președinții din fotbal că securitatea fotbaliștilor este prioritatea cluburilor.

La finalul jocurilor, după o încărcătură psihică foarte mare, ei trebuie protejați la vestiare. Pentru tot ceea ce se întâmplă pe stadion, pe gazon și la interior, există regulamente clare. Trebuie să ne preocupe pe toți cei implicați în acest fenomen asigurarea siguranței sportivilor pentru a evita situații grave, pe care apoi să le regretăm toți”, a spus Dan Șucu, unul dintre cei doi finanțatori ai Rapidului.

Pe lângă acest incident regretabil, gazdele au instigat și galeria Rapidului! Probabil unul dintre angajați, cu o vestă de staff, oferită de club, a încercat să fure un banner al suporterilor noștri, provocându-i pe aceștia.

De asemenea, această acțiune a suporterilor sub “acoperirea” clubului gazdă ar fi putut stârni o tragedie.

Relatăm aceste evenimente în speranța că siguranța celor din stadion, suporteri, jucători sau staff, va fi pusă pe primul loc, așa cum o face clubul FC Rapid, atunci când organizează meciuri.

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top