DEBUT DE SENZAȚIE PENTRU RAPID ESPORTS ÎN NOUL SEZON RLR

Acțiunea din liga națională de sim racing a revenit, iar clubul nostru are misiunea de a apăra trofeul cucerit în campania precedentă. Prima rundă de sprint s-a desfășurat pe traseul american de Grand Prix de la Austin, iar Sebastian Apostol a încheiat-o cu maximum de puncte, instalându-se în fotoliul de lider.

Un sezon mai lung și mai variat, cu 13 etape de sprint și de anduranță, va testa elita sim racingului din țară de acum până în martie 2023. Cei patru titulari ai clubului Rapid eSports au reorganizat echipajele și au prezentat designul cu care țintesc toate trofeele disponibile categoriei PRO. Dragoș Simion și Andrei Miclea (Adevărul Auto) vor purta culoarea vișinie pe modelele BMW M2 CS Racing și BMW M4 GT4, în timp ce Sebastian Apostol și Victor Nicolae (BMW Blog) aduc în RLR nuanța viola a echipamentului folosit în deplasări de echipa giuleșteană.

Noul sezon permite și aducerea unor invitați din străinătate (care însă nu punctează în campionat), la prima etapă clubul nostru înscriindu-l pe Kirill Sadyrov, actual component al grupării Simware.Pro ce activează pe cele mai mari scene din mediul Assetto Corsa Competizione. Cum era de așteptat, titularii noștri nu au fost umbriți de acest etalon, purtând lupte strânse cu invitatul de-a lungul întregii seri. Sadyrov și Apostol au fost despărțiți de doar 0.05s în calificări, apoi și-au împărțit victoriile de manșă, cu Victor Nicolae mereu în apropiere, pe poziția a treia.

Andrei Miclea a arătat ritm de Top 5 pe Circuit of the Americas, însă asta l-a plasat în zona unor adversari ambițioși. Tensiunea a crescut în pluton, pilotul nostru plătind scump în noul format de sprint prețul unor penalizări care în sezonul precedent aveau tot timpul să fie compensate. Dragoș Simion nu a putut petrece săptămâna premergătoare etapei parcurgând sute de tururi pe traseul de la Austin, prioritatea sa fiind tentativa de a se califica la competiția internațională BMW SIM Time Attack, organizată de uzina bavareză. Consecința directă a fost o calificare doar pe locul 13, de unde a progresat pentru a puncta în prima cursă, însă la startul celei de-a doua a fost prins într-un incident colectiv.

Așadar, Seb și Victor se află pe primele două poziții ale clasamentului general de sprint, iar împreună au strâns maximum de puncte pentru echipajul BMW Blog. Adunând și ceea ce au strâns Dragoș și Andrei, FC Rapid 1923 eSports începe sezonul al patrulea al RLR BMW GT Challenge așa cum l-a terminat pe anteriorul: pe prima poziție în ierarhia cluburilor.

Etapa de la Austin poate fi revăzută aici: https://www.youtube.com/watch?v=Qoe2pUlMNAU

Clasamentul individual al seriei de sprint:
1. Sebastian Apostol 34p
2. Victor Nicolae 24p
3. Bogdan Honțaru 15p

6. Andrei Miclea 6p
13. Dragoș Simion 0,5p

Clasamentul general al echipajelor
1. BMW Blog (Apostol, Nicolae) 58p
2. Walk Racing 21p
3. Textar eSports 20,5p
4. Aqirys Racing 10,5p
5. Adevărul Auto (Simion, Miclea) 6,5p

Clasamentul general al cluburilor
1. FC Rapid 1923 eSports 64,5p
2. Alex Cascatău Digital Motorsport 31p
3. Walk Racing eSports 21p

Clasamentul juniorilor
1. Sebastian Apostol 34p
2. Andrei Manole 19,5p
3. Andrei Miclea 19p

Clasamentul licențiaților
1. Alex Cascatău 34p
2. Dragoș Simion 24p
3. Radu Dumitrescu 19p