DEBUT ÎN CUPĂ | BOTOȘANI – RAPID 1-3

septembrie 29, 2023

Rapid a început excelent parcursul în ediția 2023/24 a Cupei României, reușind să învingă FC Botoșani, cu 3-1 (2-0), în prima etapă din faza grupelor.

După ce primele două meciuri ale grupei B s-au încheiat cu același scor, 1-3, băieții lui Cristiano Bergodi au înregistrat un rezultat identic pe „Municipalul” din Botoșani.

Antrenorul italian a trimis în teren o parte dintre jucătorii care au evoluat mai puțin în ultima perioadă, însă acest lucru nu i-a impiedicat pe rapidiști să continue forma bună.

Ștefan Pănoiu a semnat prima șansă de gol a meciului, după numai șase minute, șutul său trecând puțin pe lângă poarta botoșenenilor. A urmat ocazia lui Cîrjan, cel care a făcut o cursă superbă, însă Ducan a scos șutul cu exteriorul al jucătorului împrumutat de la Arsenal Londra.

În minutul 17, Rapid a deschis scorul prin Iulian Cristea, cel care a finalizat cu capul o centrare din corner a aceluiași Cătălin Cîrjan, reușind primul său gol în tricoul alb-vișiniu.

Virgil Drăghia, cel care a purtat banderola de căpitan al Rapidului, a avut o intervenție foarte bună, la un minut distanță, acesta prinzând „capul” lui N’Goma din trei metri.

Patru minute mai târziu, Albion Rrahmani a fost faultat la marginea careului, iar Paul Iacob a transformat impecabil lovitura liberă, în vinclul porții lui Ducan.

Până la pauză, gazdele au trecut pe lângă gol în două ocazii, o dată mingea lovind bara, iar apoi Virgil Drăghia a avut un reflex spectaculos, după un șut de la mare distanță.

După reluare, Drăghia și „stoperii” rapidiști l-au blocat pe N’Goma, pentru ca, pe contraatac, Rapid să își liniștească fanii după marcarea golului trei. Ștefan Pănoiu a primit o pasă în de la Jayson Papeau, a intrat în careu și l-a învins pe Ducan cu un șut în forță, pe jos (’53).

Tot mijlocașul giuleștean ar fi putut înscrie și la următoarea fază, însă șutul său a trecut peste poartă.

Formația antrenată de Dan Alexa a căutat golul de onoare, iar acesta a venit cu nouă minute înainte de finalul partidei, atunci când Carlo Casap a înscris dintr-o lovitură liberă asemănătoare cu cea a lui Paul Iacob și a stabilit rezultatul final: 1-3!

În această grupă, Rapid mai are de disputat două jocuri, cu CSA Steaua, în deplasare, și cu CFR Cluj, în Giulești. Până atunci, giuleștenii vor juca duminică la Sibiu, împotriva lui Hermannstadt, de la ora 18:00, în etapa #11 a SuperLigii.

RAPID

V. Drăghia (cpt.) – Onea, P. Iacob, I. Cristea, Borza – Kait (76′ Emmers), Al. Albu – Pănoiu (66′ Bamgboye), Cîrjan (76′ B. Valle), Papeau (66′ Petrila) – Rrahmani (71′ Al. Stan). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Rezerve neutilizate: H. Moldovan – Săpunaru, El Sawy, Al. Ioniță II

FC BOTOȘANI

Ducan – R. Benzar (60′ Țigănașu), R. Creț (56′ Mouaddib), Șeroni, Mutombo – Friday, E. Florescu (72′ C. Petro), V. Dican (cpt.) – Pinson (60′ Casap), N’Goma, Ilicic (56′ Cărăușu). Antrenor: Dan Alexa.

Rezerve neutilizate: Ureche – D. Gabriel, Cioiu, Drole

Etapa #1
  • FC Botoșani – RAPID 1:3
  • CSM Alexandria – CFR Cluj 1:3
  • CSA Steaua – U Cluj 1:3
Etapa #2 (1 noiembrie)
  • U Cluj – CFR Cluj
  • CSA Steaua – RAPID
  • CSM Alexandria – FC Botoșani
Etapa #3 (6 decembrie)
  • RAPID – CFR Cluj
  • FC Botoșani – U Cluj
  • CSM Alexandria – CSA Steaua

 

 

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top