DEBUT ÎN GRUPE: 4-1, CU DUMBRĂVIȚA

octombrie 18, 2022

Rapid a debutat cu dreptul în grupele Cupei României, reușind să învingă divizionara secundă CSC Dumbrăvița, cu 4-1 (1-1).

Deși ar fi trebuit să joace în Banat, din cauza lipsei nocturnei la stadionul Dumbrăviței, partida s-a disputat în Giulești, în fața a 6000 de spectatori.

Adrian Mutu a menajat o parte dintre jucători, preferând să le ofere minute și celor care au evoluat mai puțin sau deloc, cum a fost cazul lui Cristian Ignat (19), la primul joc în acest sezon.

Rapid a început în ofensivă, însă bănățenii au dat lovitura pe contraatac, atunci când Toma Bodri a deschis scorul, după o acțiune personală, pe partea stângă (13).

Marko Dugandzic a ratat trei ocazii uriașe, înainte ca Alexandru Albu să egaleze, cu capul, din centrarea lui Ioniță și devierea atacantului croat (34).

Până la pauză, Xian Emmers și-a trecut și el în cont o șansă uriașă de gol, iar gazdele au replicat printr-un șut de la mare distanță, puțin pe lângă poarta căpitanului Virgil Drăghia.

Vojtus, intrat la pauză în locul lui Dugandzic, a început partea secundă cu un șut puternic, respins cu greu de portarul Dumbrăviței.

În minutul 52, centrarea lui Alex Ioniță a fost finalizată de același Alexandru Albu, tot cu o lovitură de cap, reușind să aducă Rapidul pentru prima dată în avantaj.

Șase minute mai târziu, Toni Sefer a recuperat o minge în marginea careului advers, iar aceasta a ajuns la Vojtus. Slovacul i-a așezat balonul lui Xian Emmers, iar belgianul a prins un șut excelent la colțul lung, de pe linia careului de 16 metri, mărind diferența pe tabela de marcaj.

Cu un sfert de oră înainte de final, decarul Rapidului a făcut o cursă pe partea stângă, i-a pasat în fața porții lui Jakub Vojtus, iar slovacul a punctat cu poarta goală. A fost prima reușită a lui Vojtus din acest sezon, revenit după o accidentare lungă la meciul cu Botoșani.

Până la final, am notat și două debuturi în tricoul Rapidului. Gabriel Gheorghe (16 ani) și Alex Crivac (20 de ani) au fost introduși în minutul 79 de către Adrian Mutu, în locul lui Emmers și a lui Alex Ioniță.

Astfel, Rapid și-a trecut în cont trei puncte în Grupa C, grupă în care Farul Constanța a remizat, în deplasare, cu CSM Alexandria (2-2), iar miercuri va avea loc derby-ul Clujului, între Universitatea și CFR.

Pentru giuleșteni urmează un meci extrem de imporant în SuperLigă, vineri seara, de la 20:30, pe Giulești, contra echipei lui Gheorghe Hagi, Farul Constanța. Acest meci reprezintă derby-ul campionatului, cele două formații fiind pe primele două locuri, distanța fiind de cinci puncte în favoarea constănțenilor.

RAPID

V. Drăghia (cpt.) – Dussaut, C. Ignat, D. Grigore, F. Ștefan – Al. Albu, Emmers (79′ G. Gheorghe) – Pănoiu (46′ Sefer), A. Ciobanu (46′ Kait), Al. Ioniță (79′ Al. Crivac) – Dugandzic (46′ Vojtus). Antrenor: Adrian Mutu

Rezerve neutilizate: B. Ungureanu – P. Iacob, J. Morais, Săpunaru.

CSC DUMBRĂVIȚA

Trifon – Bura-Kot, Gisa, Martinov (80′ David Popa), A. Olaru (46′ L. Bodri) – Paulevici (80′ Grancea), P. Simon (46′ Ghinescu), T. Bodri, Zurbagiu (cpt.) – I. Tănase (74′ A. Ungureanu), C. Toma. Antrenor: Cosmin Stan.

Rezerve neutilizate: Miklos – Pașcalău, Tismonar, Curea.

Reacții, înainte de meci:

Reacții pauză: 1-1

Reacții final: 1-4

Rezumatul partidei:

Adrian Mutu, după meci:

 

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top