DERBY NEDECIS: RAPID – DINAMO 1-1

februarie 27, 2022

Rapid a obținut doar o remiză în derby-ul cu Dinamo, 1-1 (1-1), într-o partidă disputată pe Arena Națională, în etapa a 28-a a Ligii 1.

Mihai Iosif a început partida fără patru nume importante, Alex Albu, suspendat, și Răzvan Onea, accidentat cu CFR Cluj, dar și fără Cătălin Hlistei și Ljuban Crepulja, cu accidentări mai vechi.

Dinamoviștii, urcați pe loc de baraj datorită depunctării medieșenilor, au reușit să profite de o greșeală în lanț a apărării rapidiste și au deschis scorul în minutul 20, prin Cosmin Matei.

Rapid nu a acuzat șocul și a reacționat imediat. Pătrunderea lui Rareș Ilie a fost prelungită de Cristi Săpunaru, aflat la meciul 100 pe prima scenă a fotbalului românesc în tricoul alb-vișiniu, iar slovacul Jakub Vojtus și-a trecut în cont primul gol pentru Rapid.

Tot căpitanul Rapidului a fost aproape de golul doi, însă șutul său a trecut peste poarta dinamovistă, iar Vojtus a ratat de puțin „dubla” la un șut violent ce nu a prins poarta. Astfel, la cabine s-a intrat la egalitate: 1-1.

În partea secundă, după un spectacol pirotehnic al Peluzei Nord, ritmul alb-vișiniilor a scăzut, iar marile șanse de gol le-au aparținut oaspeților, însă Horațiu Moldovan a prins o nouă zi foarte bună.

Pe final, Bnou Marzouk a fost aproape de a aduce nebunia în tribune, însă nu a reușit să-l învingă pe Figueiredo, după ce preluase excelent pasa lungă a lui Săpunaru.

Finalul partidei a consemnat cea de-a doua remiză dintre cele două, în acest sezon, după cea din tur, iar Rapid coboară o poziție, pe locul 9, fiind depășită la golaveraj de UTA Arad.

Peste numai trei zile, băieții lui Mihai Iosif se vor deplasa la Craiova, pentru întâlnirea cu FCU 1948.

RAPID

H. Moldovan – Belu, D. Grigore, Dandea (60′ Bnou Marzouk), Morais – Săpunaru, Kait – Sefer (70′ Stahl), Al. Ioniță II (60′ R. Moise), R. Ilie – Vojtus (70′ Ad. Bălan). Antrenor: Mihai Iosif. 

Rezerve neutilizate: Drăghia – Acuna, Carnat, Pănoiu, Goge

DINAMO

Figueiredo – Buleică (69′ G. Moura), Patriche, Jovanovic, A. Radu – Pierret, A. Răuță (75′ J. Rodriguez) – Bordușanu (75′ Bani), C. Matei, Torje (69′ R. Grădinaru) – Ivanovski (43′ V. Morar). Antrenor: Flavius Stoican. 

Rezerve neutilizate: Fara – S. Filip, Ehmann, Carp

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top