ESPORTS | GREY NE REPREZINTĂ ÎN JAPONIA

mai 25, 2023

Rapid eSports și în Japonia!

 

Rafael Stoian (cu numele de scenă „Grey”) este un tânăr ce a împlinit 23 de ani și face parte din lotul echipei Rapid eSports în rolul de jucător specializat pe TEKKEN, un popular titlu în rândul pasionaților.

Născut și crescut în Italia până la vârsta de 8 ani, s-a mutat ulterior în satul Luminiș din județul Neamț. De acolo a plecat în luna martie către aventura vieții sale: o călătorie spre Tokyo pentru unul din cele mai mari turnee de “fighting games” din lume, EVO Japan.

Într-o corespondență online, ne-a răspuns la câteva curiozități:

Felicitări, Grey! Cum este să călătorești până în Asia pentru a participa la un eveniment de gaming?

Dacă mi-ar fi spus cineva cu un an în urmă că voi participa la unul dintre cele mai mari turnee de fighting games din lume, aș fi crezut că râde de mine, dar iată că într-un final visul meu a devenit realitate.

Mereu mi-am dorit să am șansa de a evolua în cât mai multe turnee de TEKKEN cu scopul de a deveni un jucător mult mai bun, așa că m-am pregătit din timp, inclusiv pe plan mental, pentru a putea căpăta cât mai multă experiență într-o țară în care “fighting games” sunt echivalentul de la noi a unor titluri de jocuri precum FIFA, CS:GO, League of Legends.

Locul unde a avut loc EVO Japan 2023
Locul unde a avut loc EVO Japan 2023

Ce diferențe ai observat față de stilul de joc al europenilor și cultura noastră?

Comparativ cu o persoană din vest, japonezii nu vor spune niciodată că sunt mai buni decât tine, ba dimpotrivă, vor căuta orice oportunitate să te complimenteze pentru felul în care joci, chiar dacă pierzi la un scor destule de mare. Deși pare un lucru ce poate fi ușor ciudat la început, cu cât petreci mai mult timp cu ei înțelegi faptul că preferă mai mult să facă decât să spună, nu sunt genul care să se laude cu rezultatele lor și asta se reflectă și în modul în care joacă.

Japonia este locul unde aceste jocuri au fost inventate în primă fază. Așa că nu am fost deloc surprins atunci când m-am trezit învins de o persoană trecută de prima tinerețe, având undeva la 45-50 de ani, care îmi povestea că are un loc de muncă stabil care îi ocupă majoritatea timpului, dar are această pasiune de când era mic și a crescut cu astfel de activități.

 

În ce turnee ai participat până acum în “Țara Soarelui Răsare”?

Până acum turneele la care am participat sunt cel de TEKKEN 7 din cadrul EVO Japan 2023, organizat la Tokyo Big Sight. Am ocupat locul 193 din 1401 participanți pe acest joc, iar evenimentul a strâns în total peste 5000 de jucători din întreaga lume, pe toate titlurile. Am fost prezent și la o serie de turnee desfășurate pe plan local denumite “Tatakai Tuesday”, care au loc odată la două săptămâni în orașul Nakano, la Red Bull Gaming Sphere, unde am reușit să mă clasez pe locul doi.

Sală de gaming în Japonia
Sală de gaming în Japonia

Ce obiective ți-ai stabilit pentru perioada următoare?

Obiectivul meu principal în momentul de față este câștigarea turneului național de calificare la TEKKEN 7 pentru Campionatul Mondial organizat de IESF, ce va avea loc chiar în țara noastră, la Iași, în luna august a acestui an. Ar fi o mare onoare să-mi pot reprezenta țara pe plan mondial și sper ca pe viitor scena de TEKKEN din Romania să crească mult mai mult. În ceea ce mă privește, îmi doresc să-mi pot continua drumul spre a deveni un jucător de TEKKEN profesionist și împreună cu cei din comunitatea noastră să facem această disciplină mult mai cunoscută pe scena de eSports din România.

Călătoria lui Grey nu se oprește aici și este încă un exemplu pentru noi toți și confirmă faptul că indiferent de situația în care ne aflăm sau de unde provenim, visele pot deveni realitate!

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top