Rapid și FCSB au obținut o remiză spectaculoasă la debutul celor două echipe în Play-Off, 3-3, pe Arena Națională.
Gazdele acestei partide veneau după eliminarea din Europa League, 1-7, la general, cu Olympique Lyon, în timp ce Rapid a încheiat sezonul regular cu o înfrângere la Sibiu.
Începutul partidei a fost echilibrat, fiecare formație având câte un șut pe poarta adversă. Borza l-a încercat pe Târnovanu, iar Aioani a avut o paradă excelentă în fața lui Bîrligea.
Același Bîrligea a deschis scorul în minutul 29, atunci când centrarea lui Adrian Șut, la bara a doua, l-a găsit singur pe atacantul fecesebist.
Patru minute mai târziu, Koljic a cerut un penalty, dar „centralul” Feșnic i-a acordat atacantului bosniac un cartonaș galben pentru simulare.
Kader Keita, pentru prima dată titular, a trimis puțin pe lângă poartă, de la marginea careului, anunțând golul egalizator.
În minutul 40, Denis Ciobotariu, proaspăt convocat la naționala României, a egalat cu o lovitură de cap, după un corner executat de Claudiu Petrila, stabilind rezultatul primei reprize.
Patru goluri după pauză
La zece minute de la reluare, centrarea lui Bîrligea a fost reluată în plasă de italianul Juri Cisotti, iar gazdele au revenit în avantaj.
Giuleștenii au ieșit la atac și au trecut pe lângă egalare după lovitură de cap a lui Koljic, venit la prima bară după un corner, însă lovitura sa de cap a trecut pe lângă poartă.
Rapid a reușit să puncteze în minutul 70, după un contraatac, în care Tobias Christensen i-a pasat lui Alexandru Dobre, iar acesta a șutat excelent, fără nicio șansă pentru Târnovanu.
După un singur minut, Rapid a rămas în inferioritate numerică, Andrei Borza văzând cel de-al doilea cartonaș galben, după un fault asupra lui Cisotti.
În ciuda faptului că au rămas fără un jucător, giuleștenii au avut puterea de a prelua pentru prima dată conducerea, atunci când centrarea lui Pașcanu a fost finalizată de același Ciobotariu, cu capul. (’83).
Un moment important al partidei a fost reprezentat de accidentarea lui Marian Aioani, acesta fiind înlocuit de Franz Stolz, în minutul 90.
Aflat la debutul în poarta Rapidului, într-un derby, austriacul a ieșit greșit la un corner executat de Radunovic, iar Florin Tănase a înscris din interiorul din 6 metri. 3-3, și Rapid rămâne neînvinsă de FCSB în ultimele 9 întâlniri directe.
În clasament, Rapid rămâne pe locul 6, dar recuperează un punct față de „U” Cluj și Dinamo, echipele de pe pozițiile 4 și 5. În următoarea rundă, pe 29 martie, Rapid va primi vizita Universității Craiova, ocupanta poziției secunde.
RAPID
Aioani (90+1′ Stolz) – Braun, Pașcanu, D. Ciobotariu, Borza – Christensen (77′ Micovschi), Kait (cpt.), K. Keita (90+1′ Hromada) – Al. Dobre, Koljic (78′ Burmaz), Petrila (74′ Onea). Antrenor: Marius Șumudică.
Rezerve neutilizate: Săpunaru, Ignat, Ademo, Ankeye, R. Pop, N’Jie, Grameni.
FCSB
Târnovanu – V. Crețu, M. Popescu, Dawa (90′ Al. Băluță), Radunovic – Cisotti, A. Șut (cpt.) – Miculescu (46′ Edjouma), F. Tănase, A. Gheorghiță (46′ Musi) – Bîrligea (90′ Gele). Antrenor: Elias Charalambous.
Rezerve neutilizate: Zima, M. Udrea – I. Cercel, Dancuș, Kiki, Ștefănescu, A. Stoian, M. Toma.
STATISTICI | FCSB – RAPID
- Posesie: 59 % 41
- Ocazii de gol: 18 – 10
- Ocazii mari: 5 – 1
- Șuturi pe poartă: 6 – 4
- Șuturi pe lângă poartă: 7 – 3
- Cornere: 13 – 5
- Cartonașe galbene: 5 – 5 (M. Popescu, Cisotti, Crețu, Gele, Tănase / Koljic, Borza-2, Stolz, Hromada)
Play-Off, Etapa #1
- U. Craiova – „U” Cluj 3-0
- CFR Cluj – Dinamo 3-1
- FCSB – RAPID 3-3
Play-Off, Etapa #2
- RAPID – U. Craiova (29.03)
- Dinamo – FCSB (30.03)
- „U” Cluj – CFR Cluj (31.03)
Clasament
- CFR Cluj – 30p (3-1)
- U. Craiova – 29p (3-0)
- FCSB – 29p (3-3)
- Dinamo – 26p (1-3)
- CFR Cluj – 26p (0-3)
- RAPID – 24p (3-3)
@fcrapid1923 Mereu împreună! 🇱🇻 #HaiRapid ♬ original sound – FC Rapid 1923