FOTBALUL TREBUIE SĂ SE JOACE „ÎN IARBĂ”

iulie 31, 2020

Clubul FC Rapid salută ideea, vehiculată în spațiul public, de modificare a numărului competitoarelor din Liga 1 de la 14 la 16.

Acest demers însă nu trebuie să aducă avantaje nemeritate (și mai ales necâștigate pe teren) niciunui club.

De aceea, în spiritul fair-play-ului și al respectării prevalenței meritului sportiv, clubul Rapid a solicitat amendarea propunerii, în sensul câștigarii dreptului de a juca pe prima scenă a fotbalului românesc exclusiv pe teren.

În opinia noastră, niciun club, indiferent de numele său, nu trebuie să evite retrogradarea din prima ligă, sau sa obțină promovarea în Liga 1, altfel decât în iarbă!

Astfel, propunem ca primele două clasate la finalul competiției ligii a doua să promoveze direct în prima ligă, în timp ce echipele clasate pe locurile 3, 4 și 5, în Liga 2, să dispute meciuri de baraj pentru accederea în Liga 1 cu ultimile trei clasate din prima divizie.

Această propunere prezintă, în opinia noastră, beneficii pentru toate cluburile implicate.

Clubul clasat pe locul 12 în prima ligă urma să dispute oricum o partidă de baraj, în timp ce cluburile clasate pe locurile 13 și 14, inițial retrogradate direct, primesc sansa de a-și păstra locul de pe prima scenă prin merit sportiv, pe teren, nu printr-o decizie administrativă.

În acest context, este de subliniat faptul ca toate echipele angrenate în competiția pentru evitarea retrogradării/accederea în Liga 1 își vor demonstra capacitatea de a rămâne în Liga 1/accede în Liga 1 exclusiv pe teren.

Avem convingerea că toate cluburile de la nivelul ligii a II-a susțin această propunere, în cazul în care sistemul competițional pentru sezonul 2020/2021 va urma să se desfășoare într-un format de 16 echipe.

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top