IMPORTANȚA FACTORULUI MENTAL ÎN FOTBAL

iunie 11, 2020

Începând de astăzi, începem o rubrică în care antrenorii clubului nostru vor vorbi despre lucrurile esențiale din fotbalul modern și le vor oferi sfaturi tinerilor sportivi de performanță și nu numai.

🇱🇻 Ștefan Grigorie este un fost fotbalist cu nenumărate jocuri în prima ligă, ce a cochetat cu naționala României, dar și unul dintre cei doi „secunzi” ai lui Dan Alexa.

De asemenea, Ștefan este un antrenor ce a lucrat cu succes la grupele de juniori ale Rapidului, iar astăzi a ales un subiect mereu actual, importanța factorului mental în fotbal.

💬 „Jocul de fotbal este guvernat de 4 factori importanți: fizic, tehnic, tactic și psihologic, însă de cele mai multe ori factorul mental este foarte important, chiar decisiv.

În metodologia implementată la Rapid încercăm să nu separăm acești 4 factori.

Nu este suficient să apelezi la mental doar în timpul jocului, te va ajuta pe alocuri sau deloc. Vorbind de jucători profesioniști, de jucători aflați la un nivel unde se cere performanță, factorul mental face diferența, așa deosebești jucătorii speciali, care ies in evidență și pot deveni lideri.

Factorul pshihologic în antrenament se poate dezvolta încă din academiile de juniori, unde antrenorul trebuie să pună accent pe această latură, iar impactul cu fotbalul mare să se facă în mod natural.

Implementarea factorului psihologic în fiecare exercițiu din timpul antrenamentului poate da bătăi de cap multor jucători, iar oboseala fizică, greșelile tehnice și tactice apar atunci când mentalul nu este antrenat.

Viața de dincolo de terenul de fotbal poate influența negativ planul pshihologic. Jucătorul trebuie să înțeleagă faptul că antrenamentul nu se oprește atunci când pleci de la teren, ci continuă printr-o alimentație sănătoasă și odihnă.

Pentru ca această latură să nu fie afectată este nevoie de multe sacrificii, de renunțarea la unele plăceri cotidiene, de renegocierea unor valori personale, de planificarea programului, o organizare riguroasă și motivație pentru a respecta tot ce ți-ai planificat.

Bineînțeles că familia joaca un rol deosebit de important și de multe ori decisiv în evoluția mentala din timpul jocului, la fel prietenii și anturajul.

Toate acestea cumulate îți guvernează mentalul în timpul jocului de fotbal.”

📌 Puteți lasă în comentarii subiecte ce ați dori să fie abordate de membrii staff-ului nostru. 😉

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top