INTERVIU: CĂTĂLIN HLISTEI

martie 12, 2019

Cătălin Hlistei, jucătorul transferat la Rapid de la Sportul Snagov, în această iarnă, a oferit un interviu pentru revista Giuleștina, chiar înaintea partidei cu SC Popești-Leordeni, pe care vă invităm să îl citiți în continuare.

Care sunt motivele pentru care ai părăsit liderul diviziei secunde, cu mari șanse de promovare în Liga 1, pentru Rapid în L3?

  • Toată lumea știe cine este Rapid. Când spui Rapid spui un nume de tradiție, printre cele mai mari ale fotbalului românesc. Mi-a plăcut proiectul, unul care își propune performanțe, și mi-au plăcut oamenii din jurul proiectului. În plus, fotbalul fără suporteri este sărac. De aceea am ales Rapidul. Am mai jucat la o echipă de tradiție (n. r. – UTA) și știu cât de mult contează sprijinul suporterilor. Nu a contat clasamentul, contează că la Rapid am găsit condiții excelente pentru a face performanță, condiții favorabile dezvoltării mele ca fotbalist.

Ce ne poți spune despre sezonul 2016/2017, când ai jucat la 22 de ani în Liga 1? Care este diferența dintre prima și a doua ligă de fotbal?

  • În Liga 1 am acumulat multă experiență, am evoluat în aceeași ligă cu fotbaliști ca Sânmărtean, Antal, Țucudean sau Herea. Este o diferență de ritm, agresivitate și experiență. M-am întors la Arad și am înscris la o săptămână după ce am fost titularizat. Am așteptat să joc din nou, a fost o perioadă cu mici neînțelegeri la nivelul conducerii. Deși am avut oferte din L1 și din străinatate, am rămas la Arad pentru suporteri și pentru a sprijini echipa.

Ești al treilea jucător de la Arad sosit în Giulești. Crezi că se dezvoltă o „filieră” arădeană la Rapid? Este atât de bună școala de juniori din Arad?

  • Secretul este buna organizare a centrului de juniori. Oamenii se comportă cu juniorii ca adevărați profesioniști. De la Atletico Arad au plecat și Denis Man, Adrian Petre, Răzvan Oaidă, Florin Purice, Bălgradean și Țucudean. Tinerii care sunt remarcați la juniori sunt chemați la prima echipă, li se oferă șansa de a juca sau de a face antrenament cu echipa de seniori. Se acomodează astfel cu un alt nivel.

Ai marcat des pentru Snagov și ai fost printre golgheterii Rapidului în amicalele din iarnă. De unde apetitul pentru gol?

  • Am marcat șapte goluri și am oferit nouă pase de gol în 21 de partide pentru Snagov. Am înscris și în ultimul meci disputat la Mioveni. Înainte eram mai degrabă pasator. Odată cu acumularea experienței, am început să înscriu mai mult. Sunt importante pentru moral golurile din amicale, dar sper să înscriu cât mai repede și în meciurile oficiale.

Ce îți propui la Rapid în retur și câte goluri vrei să înscrii?

  • Nu îmi propun un număr exact de goluri, dar vreau să ajut cât mai mult echipa. De aceea am fost adus, pentru a oferi un plus echipei, și cred că fiecare gol sau pasă de gol va ajuta Rapidul.

Ai un mesaj pentru suporteri?

  • Suporterilor le transmit să aibă încredere în noi și să ne susțină necondiționat, să vină în număr cât mai mare la meciuri, pentru ca împreună să ducem spiritul Rapidului mai departe, să ducem Rapidul acolo unde îi este locul.
Interviu realizat de Andrei Petrică (Giuleștina)
Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top