INTERVIU CU CEL CE ARE GRIJĂ DE ZÂMBETUL RAPIDIȘTILOR

iunie 27, 2020

Alin Udeanu este medicul stomatolog ce se ocupă de zâmbetul rapidiștilor, dar nu numai, ci și de sănătatea dentară ce are legătură directă cu o performanță mai bună. Alin, deținătorul Clinicii DRM România, ne-a oferit un interviu pentru fcrapid.ro.

Salut, Alin! Esti persoana care are grijă ca rapidiștii să aibă un zâmbet frumos. De când și de unde a plecat dragostea pentru Rapid?

A.U.: Salut! Dacă tot n-am apucat să joc fotbal pentru Rapid, mă pot bucura că într-un fel fac parte din echipa Rapidului. Nu sunt singurul care ma ocup de dantura rapidiștilor. Unul din colegii mei are sânge alb-vișiniu. De când dragostea pentru Rapid? Este simplu. Trebuie doar să ajungi la un meci și chiar dacă nu vrei, superba galerie a Rapidului te face sa te îndrăgostești pe loc! Simți că trăiești când ajungi în Giulești. Recunosc, în tinerețe nu era Rapid echipa mea favorită, dar acum este 100%. Și în timp ce vorbesc cu tine îmi vin in minte versurile imnului. Cel mai frumos, din punctul meu de vedere.

Știu că ai fost portar, și unul chiar talentat. De ce nu ai continuat cu sportul de performanță?

A.U.: În tinerețe, am jucat fotbal de performanță și visam să apăr buturile unei echipe din Liga I. Înălțimea mea (1,77 m) a fost un handicap pentru mine, însă tot timpul mă comparam cu unul din marii portari ai Rapidului, Marian Ioniță. Se pare ca am fost la fel de talentați, dar am prins vremuri diferite! (Râde). Aș fi vrut să apar și eu măcar o dată poarta echipei noastre.

Când vorbești despre performanță, trebuie sa cunoști bine semnificația acestui cuvânt. Pentru mine, performanța înseamnă sa fiu cel mai bun sau printre cei mai buni. Simțeam că în fotbalul de azi, un portar de înălțimea mea trebuie sa fie foarte talentat și să muncească de cinci ori mai mult decât un portar înalt, pentru a apăra la o echipă cu pretenții. Când am jucat în Germania, cei de acolo m-au pus la niște aparate. Aveam 15 ani. Mi-au zis următorul lucru: “Alin, ești un portar talentat, dar problema este ca nu ai înălțime pentru a juca la cel mai înalt nivel în Germania. Ție nu îți mai putem da înălțime, însă un portar înalt, prin muncă, poate deveni tehnic.” Acela a fost primul semnal de alarmă că trebuie să mă reprofilez.

Revenind la actuala ta carieră, cât de importantă este o dantură sanatoasă în viața unui sportiv?

A.U.: Dantura este foarte importantă pentru orice om, nu doar pentru un sportiv de performanță. Gandește-te cum ar fi, înaintea unui derby sa avem cinci jucatori umflați, din cauza unor probleme dentare? Ar fi foarte rău. O dantura sănătoasă îți dă și încredere în tine. Uite-l pe Cristiano Ronaldo cum râde, doar pentru ca are dinți perfecți (râde)!

Crezi că o dantura nesănătoasă poate dauna performanțelor unui jucător?

A.U.: Normal. În primul rând, o dantura nesănătoasă, ne arată a avem și alte probleme. Tocmai de aceea, la vizita medicală, se pune accent pe dantură. Tu ai putea scrie așa frumos dacă ai avea jumătate de față umflată? Exact așa este și pentru un fotbalist. Dinții sa fie perfecți! Și aici nu mă refer să fie doar frumoși, important este sa fie și sănătoși.

Cum se prezintă dantura rapidiștilor?

A.U.: Să știi că mari probleme nu a avut niciun jucător. Vin la detartraj, periaj, însă cu greu găsești un jucător care să aibă nevoie și de o altă intervenție. Asta înseamnă că avem jucatori profesioniști în echipa Rapidului.

Trecând strict la fotbal, cum crezi ca se va descurca Rapid în play-off-ul ce va începe peste 10 zile?

A.U.: În 2002, comentatorul spunea în meciul dintre România și Danemarca: “Pancu s-a ținut de cuvânt, a înscris!!!” Doamne, ce meci! Cred că trebuie sa aibe și el o bucurie, ca antrenor. A adus echipa până aici și acum Dan Alexa a venit să dea „decisiva”. 🙂 Rapid promovează 100%! Are un lot de jucători dornici sa joace fotbal la cel mai înalt nivel. Ma bucur ca nu a plecat Pancu de lângă Rapid, este un simbol. Dar am mare încredere și în Dan Alexa, că va scoate untul din băieți, în aceste cinci finale. Amândoi au trecut pe la clinica noastră, amândoi sunt oameni excepționali. Iar galeria… fără cuvinte! Va lipsi foarte mult în acest play-off, dar sper ca băieții să ne facă o mare bucurie și să promoveze, chiar dacă se va juca fără spectatori. Bucuria promovării o să o facem, cu siguranță, împreună. 

Ai un mesaj pentru suporterii rapidiști?

A.U.: Aici e foarte simplu! Doar atât: mă înclin în fața lor! Sunt superbi, unici, originali și irepetabili. Mi-e dor să-i văd! Mi-e dor să-i aud!

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top