INTERVIU, CU GEANI CREȚU

aprilie 10, 2020

Geani Crețu este unul dintre „viteziștii” echipei lui Dan Alexa, cu o tehnică excelentă, dar și un tânăr liniștit, la locul lui, cu mult bun simț.

Ca majoritatea lumii, Geani își petrece această perioadă în casă, încercând să se mențină în cea mai bună formă fizică, pentru a fi pregătit la restartul sezonului.

Mijlocașul de 20 de ani a oferit un interviu, în exclusivitate, pentru fcrapid.ro, în care a vorbit despre modul în care trece peste această situație inedită, dar și despre preferințele sale, Rapid și nu numai.

R: Salut, Geani! Ce faci? Cum îți petreci această perioadă dificilă?

GC: Salut! Într-adevăr, este o perioadă dificilă pentru întreaga omenire, pe care nimeni nu o anticipa, însă trebuie să fim pozitivi și să trecem peste ea. Eu îmi petrec ziua alături de familie, de cei dragi, și încerc să profit de această pauză, să mă mențin în formă făcând zilnic antrenament, împreună cu ceilalți colegi și cu preparatorul fizic, prin video conferință. O dată pe săptămână ies la o alergare, bineînțeles, cu declarația primită de la club. 

R: Ce îți lipsește cel mai mult în această perioadă?

GC: Cum fac fotbal de la 7 ani, e normal ca cel mai mult să îmi lipsească fotbalul. Îmi lipsesc antrenamentele, statul după antrenamente când lucrăm la ce mai avem de îmbunătățit, îmi lipsesc meciurile și atmosfera din jurul lor, dar sunt optimist că toate acestea vor reveni cât de curând.

R: Cum vezi tu, ca jucător, parcursul Rapidului din prima parte a sezonului?

GC: Parcursul nostru a fost unul bun, am avut și câteva momente în care nu ne-a ieșit jocul, poate nici nu am avut șansă, însă ținând cont de tinerețea lotului și cred că am făcut o primă parte foarte bună. Sper ca după această perioadă grea să reușim să recuperăm punctele față de primele clasate și să fim pe locurile promovabile cât mai repede.

R: Apropo de meciurile de campionat, cum vezi finalul de sezon, mai ales în condițiile acestea de incertitudine asupra modului de disputare?

GC: Finalul de campionat va fi unul greu, foarte echilibrat, cum nu cred că a mai fost liga secundă de foarte mulți ani. Eu cred că va fi un sistem cu play-off și play-out, însă oricum ar fi, noi trebuie să fim pregătiți pentru niște bătălii crâncene și să ieșim câștigători din ele.

R: Care crezi că este principalul tău atu pe teren?

GC: Cred că tehica în regim de viteză și lovirea mingii.

R: Cum te-ai adaptat la Rapid?

GC: Adaptarea mea a fost una rapidă, băieții au fost foarte ok cu mine încă din prima zi, iar asta m-a ajutat enorm. E un grup foarte primitor cu jucătorii nou-veniți, ceea ce este un avantaj mare pentru echipă, iar pe această cale țin să le mulțumesc.

R: Cum vezi sosirea lui Dan Alexa la echipă?

GC: Mister a venit într-un moment greu al echipei, dar având în vedere experiența dânsului cred că va ajuta Rapidul să revină pe prima scenă a fotbalului românesc, acolo unde îi este locul. 

R: Care este prietenul tău cel mai bun din lotul Rapidului?

GC: Pot să zic că Antonio Sefer este cel mai bun prieten, însă mă înțeleg foarte bine cu toți băieții. Suntem un grup extrem de unit.

R: Care este cel mai amuzant rapidist din lot?

GC: Andrei Drăghia, cu siguranță. 🙂 

R: Care este jucătorul tău preferat din fotbalul mondial?

GC: Thiago Alcantara este jucătorul care îmi place cel mai mult.

R: Care este fundașul împotriva căruia ți-a fost cel mai dificil să treci?

GC: Cred că Nicușor Bancu, de la Craiova. Este un fundaș foarte bun, de echipa națională, și cred că el a fost cel mai greu adversar împotriva căruia am jucat. 

R: Ce îți place să faci în timpul liber? Sau ce făceai înainte de această pandemie?

GC: Sunt un mare fan al jocului de FIFA, și chiar mă bucur că cei de Rapid au umplut această pauză cu meciuri de FIFA, la care mă uit cu plăcere. Îmi place mult să stau cu prietenii, să socializez, să mă uit la fotbal, să învăț cât mai mult. 

R: Ce muzică asculți?

GC: Nu pot să zic că am un singur gen de muzică preferat. Ca artiști, îmi plac Maluma, J Balvin sau Drake. 

R: Care este mâncarea ta preferată?

GC: Pastele sunt preferatele mele, în special pastele carbonara.

R: Care este locul în care te simți cel mai bine?

GC: Unde poate fi mai bine decât acasă? 🙂 Locul meu preferat este Piatra Neamț, orașul în care m-am născut. 

R: Te uiți la filme? Care este filmul tău preferat?

GC: Da, îmi place să mă uit la filme, la seriale, mă relaxează. Serialul meu preferat este „La casa de papel”, care a picat la fix în perioada asta. 🙂

R: În afară de fotbal, ce alte sporturi mai practici?

GC: Tenisul de câmp este un sport foarte frumos, îl urmăresc la televizor când pot, iar când am timp, mai și joc uneori. 

R: La ce echipă ți-ai dori să ajungi?

GC: Echipa mea preferată este FC Barcelona, acolo mi-aș dori să ajung. Nimic nu este imposibil în fotbal, ca și în viață. Totul depinde de mine, de modul în care mă pregătesc, de volumul de muncă și de seriozitate. 

R: Ce le-ai recomanda copiilor ce își doresc să ajungă la o echipă mare din România?

GC: În primul rând, să se dedice 100% fotbalului, dar nu numai, în tot ceea fac. Atât timp cât ești focusat în totalitate pe ceea ce faci nu ai cum să nu faci bine. Copiii trebuie să fie modești, să fie foarte serioși, să muncească extrem de mult și să pună foarte multă pasiune. 

R: Ai un mesaj pentru suporterii noștri?

GC: Suporterii noștri au fost mereu lângă noi, la bine, dar mai ales la greu. Astfel, le transmit că avem nevoie de ei alături în acest final de sezon, să vină la stadion și să ne susțină din primul până în ultimul minut, iar noi le promitem că vom da totul pentru a-i face fericiți. Îmi doresc enorm ca în vară să sărbătorim promovarea. Ar fi o încununare a muncii noastre, dar și un lucru extraordinar pentru club și suporteri, însă și pentru fotbalul românesc, care are nevoie de un club ca Rapid în prima ligă. 

R: Mulțumim, Geani! Și să ne vedem cu bine pe stadion.

GC: Mulțumesc și eu! Și le urez multă sănătate tuturor rapidiștilor! 

 

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top