INTERVIU CU ȘTEFAN PĂNOIU

aprilie 24, 2019

Încă de la restartul clubului, în 2017, Rapid s-a concentrat pe o strategie de viitor, în care și-a propus să crească și să aducă tineri jucători, cărora să le insufle spiritul rapidist.

Astfel, jucătorii de 17-18 ani nu mai sunt deloc o surpriză în lotul lui Daniel Pancu, iar ultimul dintre cei pe care antrenorul nostru „i-a debutat” este Ștefan Pănoiu, un tânăr chiar de 16 ani și jumătate, ce a refuzat FCSB și Viitorul Constanța, înainte de ajunge la Rapid.

Ștefan este un tânăr foarte matur și inteligent, lucru ce se vede și în teren, acolo unde a fost introdus pentru prima dată în meciul de la Afumați, unde l-a înlocuit pe Marian Vlada, în prelungirile partidei.

Cel căruia i se spune Fane a acceptat să ne ofere un interviu. în care am avut ocazia de a-l cunoaște mai bine.

R: Salut, Ștefan! În primul rând, bine ai venit în familia Rapidului și felicitări pentru debutul în tricoul alb-vișiniu, un tricou cu greutate. Aș vrea să ne povestești puțin viața ta, înainte de a ajunge la Rapid. 

ȘP: Mulțumesc pentru urări. Povestea mea în fotbal a început la 6 ani, când, din dorința mamei de a nu sta toată ziua pe calculator și de a face un sport, am mers la fotbal. Deși acum tata este cel care se implică mai mult pe partea legată de fotbal, mama este cea care m-a introdus în lumea fotbalului și pentru asta îi mulțumesc. Mare parte din timpul petrecut până să ajung la Rapid am jucat la Hidroelectrica, unde am fost antrenat de Narcis Enăchescu, apoi de Emil Popescu.

La 14 ani m-am mutat la SCM Rm. Vâlcea, fiind antrenat atât de Ștefan Nanu, cât și de Cristi Bora și Lucian Păun, cărora aș vrea să le mulțumesc pe această cale, pentru că fiecare dintre aceste persoane m-a ajutat să devin atât fotbalistul cât și omul care sunt acum și sunt sigur că nu aș fi ajuns unde sunt acum dacă nu erau ei. Cam acesta a fost traseul meu pana am ajuns, acum patru luni, când am ales Rapidul și sunt foarte fericit de decizia făcută.

R: Cum a fost debutul pentru echipa mare, în meciul de la Afumați?

ȘP: Debutul a fost cel mai important moment din cariera mea de până acum și cred ca a venit ca o rasplată pentru toată munca și efortul pe care le-am depus de când m-am apucat de fotbal.

R: Cum te-ai acomodat la Rapid? Credeai că vei debutat atât de repede la echipa mare?

ȘP: La început a fost o perioadă mai grea, au fost multe schimbări, colegi noi, echipă nouă, un oraș nou, o cu totul altă mentalitate și alte obiective. Ușor, ușor, m-am acomodat cu staff-ul, coechipierii și programul, am văzut ce înseamnă Rapidul și acum sunt foarte fericit că sunt aici. Legat de debut, speram să debutez cât mai repede, dar nu mă gândeam că o să se întample așa devreme, mai ales la un meci atât de important, cum a fost cel cu Afumați. M-am gândit doar că trebuie să mă antrenez cât mai bine, să fiu implicat, să demonstrez ce calități am și de ce am ajuns aici, iar dacă voi juca, să dau tot ce am mai bun și să nu dezamăgesc.

R: Cum este în opinia ta antrenorul Daniel Pancu, o legendă la clubul nostru?

ȘP: Pentru mine, Daniel Pancu este un om de la care am de învățat extrem de multe lucruri. Încearcă mereu să ne impulsioneze, să ne implementeze mentalitatea de învingător, cea care l-a făcut pe el să fie un jucator atât de mare și o emblemă a Rapidului. Fiecare antrenament cu el se desfășoară la intensitate maximă, trebuie să fim concentrați de la început până la final, dar totul se face cu zâmbetul pe buze. Sunt sigur că o să învăț multe lucruri și o să mă dezvolt în perioada in care voi lucra cu dânsul.

R: Care este obiectivul tău personal pentru actualul sezon, dar și pentru următorul?

ȘP: La fel ca în fiecare sezon, vreau să mă antrenez cât mai bine, să fiu cel puțin la fel de implicat și muncitor, să joc cât mai multe meciuri și să ajut Rapidul să ajungă acolo unde îi este locul, în Liga 1 și cupele europene.

R: Zi-mi câteva cuvinte despre tine. Cum te-ai caracteriza în câteva cuvinte?

ȘP: Muncitor, concentrat, puțin introvertit, perseverent, inteligent și încăpățânat.

R: Ce îți place să faci în timpul liber?

ȘP: Timpul liber mi-l petrec cu familia sau cu prietenii, îmi place să joc tenis de masă, biliard, baschet, îmi place să joc FIFA cu prietenii, iar una dintre activitățile mele preferate în timpul liber este pescuitul.

R: Care este jucătorul tău preferat?

ȘP: Când eram mic, eram fan Ronaldo, dar acum am ajuns la concluzia că nimeni nu poate face lucrurile pe care le face Messi pe teren, e de pe altă planetă. Face ca fotbalul să pară ușor.

R: În final, spune-mi câteva cuvinte despre suporterii rapidiști.

ȘP:  Pâna să vin la Rapid, nu știam cu adevarat ce înseamnă să ai suporteri. Deși văzusem la televizor atmosfere create pe stadioane mari ale lumii, de suporterii lui Liverpool, ai Borussiei Dortmund, abia acum înteleg ce înseamnă o galerie și sprijinul suporterilor. Suporterii Rapidului sunt cei mai frumoși din țară și sunt mândru că pot să evoluez în fața lor.

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top