INTERVIU CU VIRGIL ANDREI DRĂGHIA

noiembrie 15, 2018

Crescut la juniorii Rapidului, Virgil Andrei Drăghia a oferit un interviu în exclusivitate pentru revista Giuleștina, pe care vă invităm să îl citiți și să îl descoperiți pe apărătorul buturilor giuleștene.

R: Salut, Andrei! În 2001, la vârsta de 11 ani, ai ajuns la Rapid. Cum s-a întâmplat şi de ce portar?

AD: Aveam un prieten, coleg de clasă care juca la Rapid şi mi-am dorit să merg şi eu, iar el m-a luat. Eram cel mai mic de la mine de la bloc şi mă puneau mereu în poartă, deja devenisem bun pe acest post.

R: Din grupa de juniori a Rapidului la care ai activat, sunt foşti colegi care activează astăzi în fotbalul de performanță?

AD: Da, eu am fost la grupa 1990, unde antrenor era Adrian Dumitru, şi i-am avut colegi pe Alexandru Coman, acum la U Cluj, şi pe Alexandru Mișa de la CS Afumați.

R: Ai început să joci constant la prima echipă în 2013, dar a fost acel meci de debut, în noiembrie 2011, la Varşovia, cu Legia în Europa League. Ce a însemnat acel moment pentru tine?

AD: Un moment extraordinar de frumos, să joci la Varșovia cu câteva zeci de mii de suporteri fanatici în tribune. Păcat că nu am reușit să câștigăm.

R: Cum s-a petrecut întoarcerea la Rapid, în septembrie? Cine a avut inițiativa şi ce te-a determinat să accepți mutarea în Liga 3?

AD: La Voluntari lucrurile nu mai mergeau cum trebuia, nu a fost nevoie să mă convingă nimeni pentru că eu mi-am dorit să revin şi să retrăiesc momentele care mi-au lipsit. Am vorbit cu Daniel Pancu şi s-a rezolvat transferul.

R: Comparând perioada de dinainte de 2015, când ai plecat de la Rapid, şi situația actuală de la club, spune-ne o diferență în sens pozitiv şi una în sens negativ.

AD: Acum este o stabilitate financiară la club, ceea ce nu exista în perioda anterioară falimentului. În sens negativ n-ar fi lucruri de menționat, poate cu excepția ProRapidului. Ne lipseşte baza de la ProRapid.

R: Sunt diferențe de abordare pentru un jucător, din perspectiva pregătirii şi a meciurilor, între Liga 1 şi Liga 3?

AD: Noi avem condiții şi facem antrenamente precum la Liga 1. Pregătim meciurile precum echipele de prima ligă, inclusiv analiză video, şi datorită acestor lucruri, toți jucătorii se concentrează foarte bine pe pregătirea meciurilor.

R: Spune-ne, te rog câteva cuvinte despre domnul Marian Ioniță şi sansa de a-l avea antrenor cu portarii.

AD: Pe când aveam 15 ani, dumnealui mă chema să mă pregătesc cu prima echipă şi asta m-a ajutat mult în carieră. Este un antrenor foarte bun care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

R: Acum eşti unul dintre cei mai experimentați dintr-un lot care abundă de jucători foarte tineri. Cum simți această situație?

AD: Încerc să-i ajut cât de mult pot pe cei din jur, pentru că şi pe mine m-au ajutat cei mai experimentați, iar asta mi-a prins bine de-a lungul timpului.

R: Spune-ne un lucru despre tine, pe care suporterii Rapidului nu-l cunosc încă.

AD: Îmi place să gătesc. Deşi n-aş putea spune că mă şi pricep extraordinar, dar aprofundez. Îl mai urmăresc pe Jamie Oliver, mă mai inspir de la el, încerc să fac precum face el şi uneori îmi iese chiar bine.

R: Andrei, în final, transimite-le un mesaj, te rog, suporterilor rapidişti.

AD: Să fie alături de club așa cum au fost de-a lungul anilor şi împreună să reușim să retrăim toate momentele frumoase!!!

 

CARTE DE VIZITĂ 

Nume: Andrei Virgil Drăghia

Data naşterii: 31.07.1990

Locul naşterii: Bucureşti

Înăltime: 1,91m

Porecla: Pelicanul

Număr tricou: 90

Meciuri:

  • 1 meci în cupele europene
  • 41 meciuri în Liga 1
  • 50 meciuri în Liga a 2-a

Echipe:

  • 2001 – 2010: Rapid – juniori
  • 2010 – 2016: Rapid Bucureşti
  • 2016 – 2017: Concordia Chiajna
  • 2017 – 2018: Juventus Bucureşti
  • 2018: FC Voluntari
  • 2018 – prezent: Rapid Bucureşti

Interviu: Laurențiu Drăgunoi

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top